Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Jansson vill göra skolan till en modern arbetsplats

Annons

Jag har förvånats över hur eftersatt den tekniska utrustningen är i klassrummen jämfört med samhället i övrigt, skriver Malin Jansson i ett medborgarförslag.
Hon vill göra skolan till en modern arbetsplats.

Malin Jansson är grundskolelärare. Hon beskriver situationen som att de flesta klassrum är utrustade med två datorer som en hel klass ska dela på.

Redskap

Det är en näst intill omöjlig uppgift att instruera två elever vid två datorer och samtidigt se till att de övriga gör det de ska, skriver hon.
Elever skulle behöva lära sig använda datorer som ett naturligt redskap i inlärningen, diskutera information på nätet och lära sig ett källkritiskt förhållningssätt, tycker Malin Jansson. Hon poängterar att det på Internet finns uppdaterad information som skulle vara till stor hjälp i undervisningen. ”Här kan man titta på kartor, djur och natur (med ljud!), fakta och information om författare, politiska ledare, olika forskare mm.”

Oändliga

Hon föreslår att varje klassrum bör utrustas med en bärbar dator uppkopplad till Internet och en bildkanon. ”Möjligheterna skulle då genast bli oändliga” skriver hon. Medborgarförslaget inkom till Säters kommun den 31 oktober.ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons