Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin och Christina Göransson tar över första maj

Annons

Första maj tar Malin och Christina Göransson över Gustafs Bröd i Mora by. Därmed lämnar Tommy och Monika Nilsson verksamheten efter lång tid.
- Jag är trött och det känns bra att Malin och Christina tar över, säger Tommy Nilsson.

Tommy Nilsson har i stort arbetat som bagare under hela sin yrkesverksamma tid. Endast under tio års tid arbetade han på GB glass. I övrigt har han stått vid ugnarna.
- Det har blivit 50 år, säger han och känner att det ska bli skönt att sluta.
Till en början kommer han hjälpa Malin att komma igång i bageriet.
- Det känns jättebra, är Malin Göranssons kommentar att ta över.
Hon har gått en bagarutbildning efter gymnasiet och får nu hjälp av mamma Christina att driva verksamheten. Malin bor själv i Mora by och får nära till arbetet.

Populärt

Gustafs Bröd har blivit ett populärt ställe att fika och köpa bröd.
- Omsättningen över disk ligger på tre miljoner, berättar Tommy Nilsson.
Han arbetade tidigare i Torsång innan han 1997 öppnade Gustafs Bröd i gamla Konsumaffären i Enbacka. Många skakade lite på huvudet och menade att det inte skulle gå att driva bageri i Enbacka.
Alla belackare fick fel. Snart hade Tommy Nilsson fått upp ångan och bakade av bara den. Omsättningen ökade snabbt och ligger i dag på tre miljoner över disk.
Hemligheten är att han bakar allt själv och gör det med fina råvaror.
- Det går inte att köra med halvfabrikat, säger han.
För några år sedan flyttades verksamheten upp i gamla Konsum i Mora by. Där fortsatte framgången med bageriet och folket strömmade till och har blivit en samlingsplats för ortsbor och andra.

Utbildad bagare

Tyvärr drabbades Tommy själv av ohälsa och måste dra ner på arbetstempot. Det gjorde han genom att reducera öppethållandet till färre dagar i veckan.
Malin Göransson är utbildad bagare och redo att fortsätta det framgångsrika arbetet Tommy och hans hustru Monika har gjort.
Malin får hjälp av mamma Christina Göransson i butiken. Det är bara att önska dem lycka till med arbetet. För visst går det att driva ett bageri i Gustafs.

ROLAND ENGVALL

Mer läsning

Annons