Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för många butiker i Säter Expert med ny inredning

Annons

Det finns hopp för affärsmännen i Säter.
För drygt en vecka sedan skyltade 15 tjejer från Entreprenörskolan i Leksand om i elva butiker i Säter.
I går ”nyöppnade” Expert i helt ombyggda lokaler.

Siffror visar att köptroheten i Säter inte är den bästa. Omkring 200 miljoner ”försvinner” till andra butiker. Nu verkar en satsning vara på väg i Säter. Inte minst genom att elva affärsmän fått hjälp med att skylta om butikernas skyltfönster.
- Det har haft effekt, säger Christer Johnsson och berättar om ökad försäljning.
I går, tisdag, nyöppnad Daniel Erlandsson sin Expert-butik. Där har det mest gjorts om, från golv till tak.

Eget arbete

- Det här hade jag redan planerat när jag tog över butiken i september, säger han och framhåller att det samtidigt är ett krav från Expert att butikerna ska byggas om.
Det ovanliga här är att Daniel Erlandsson och hans manskap själva byggt om allt i butiken. I vanliga tar man hjälp från ”experter” men det ansåg inte Daniel att han behövde. Efter tio år i branschen har han fått en viss erfarenhet av vad kunderna kräver och hur han själv vill ha butiken utformad.
- Nu tar det oss en stund att arbeta in oss, säger han och hoppas att kunderna uppskattar den här ombyggnaden och satsningen.
En förändring är att ingenting längre är inlåst utan här kan kunderna klämma och känna på produkterna. En helt ny avdelning med datorer finns också.

Luktade nybil

- När jag kom in i butiken i morse var det som att stiga in i en helt ny bil, det luktade nybil, säger han.
Hans förhoppning är att andra butiker i stan också bygger om och satsar.
En annan förändring och satsning är en ny medarbetare i Henrik Mattsson. Han arbetade tidigare med Daniel i Expertbutiken i Kupolen där Daniel Erlandsson en tid var butikschef. Nu strålar de åter samman.
- Det ska bli roligt att arbeta i en ny och fräsch butik, säger Henrik Mattsson och tycker redan Säterborna är trevliga att ha att göra med.

Mer läsning

Annons