Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-pensionärer vill ha det nya boendet på Prästgärdet

Annons

- Här är nära till naturen och centrum. Och det mesta av grönområdet skulle bli kvar, säger s-pensionären Dan Ericson.
Han föreslår att kommunen bygger det nya boendet på Prästgärdet.

Nu är det nog med hattande och ombyggnationer, skriver s-pensionärerna, företrädda av Dan Ericson, Bill Brännström och Åke Nylund, i ett medborgarförslag. De tycker att kommunen borde bygga ett nytt äldreboende, helst på Prästgärdet.
Under kommunfullmäktiges sammanträde förra veckan besvarades deras medborgarförslag. Svaret blev att socialnämnden håller på med en översyn av befintligt boende på Fågelsången och har bestämt sig för att bygga nytt.

Brister

- Det är bra att dom inser att det inte går att bygga om Fågelsången. Som det är nu finns de dementa på övervåningen. Det är besvärligt för personalen att hjälpa dem ut, och om det började brinna skulle de inte ha en chans att hinna ut, säger Dan Ericson.
Han nämner också en rad andra brister med Fågelsången, till exempel för små allrum, för små toalettutrymmen och för smala dörröppningar.

Nära naturen

S-pensionärerna tycker att Prästgärdet är den lämpligaste platsen. Det är viktigt att boendet byggs i ett plan. Det är bättre ur säkerhetssynpunkt och kräver mindre personalinsatser. Ett boende i en plan skulle inte heller skymma sjöutsikten. Dan Ericson pekar ut området på Prästgärdet som s-pensionärerna har tänkt sig.
- Här får de boende nära till både naturen och centrum. Och som du ser tar man bara en mindre del av Prästgärdet så det kommer finnas mycket grönområden kvar.

Behov

De platser som blir tomma på Fågelsången skulle lämpligen göras till seniorboende, tycker s-pensionärerna.
- Vi vet att det finns behov av ytterligare seniorboende. Det finns många som är för gamla för att orka sköta sina villor. Dessutom skulle hemtjänsten spara in på resor om fler äldre var samlade i centrum, säger Dan Ericson.

ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons