Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säters anrika stadshotell behöver en ny ägare eller arrendator

Stadshotellet i Säter, med anor från 1600-talet, har annonserats ut till försäljning. Eller åtminstone till arrendering för den som är intresserad av att driva hotellet.

Annons

Hotellet är ett känt inslag i stadsbilden med sitt centrala läge. Det ägs idag av fastighetsbolaget Skräddarberget, vars vd Mats Myrsell tycker att det är viktigt att det är "fart” på verksamheten på hotellet.

– Vi behöver ett levande hotell. Det ligger så fint vid torget och det är lagom stort att driva för en familj. Hade det varit någon annanstans i Europa, i Belgien, Holland, Tyskland eller Italen, hade det varit en familj där nu. Då hade det gått ”i anor”, i släkten. Men i Sverige finns det inte så många sådana stadshotell kvar längre.

Stadshotellet i Säter har stått på den här vid torget sedan stadens barndom på 1600-talet

Under senare år har hotellet drivits av Tommy Kokkarinen. Han har egentligen ett år kvar på arrendeavtalet men har dessvärre fått kliva tillbaka av hälsoskäl.

– Det är synd. Han lyckades sätta fart på stället. Men man styr inte över hälsan, säger Mats Myrsell, som därför söker en ny arrendator eller köpare av hotellet.

Han berättar att det finns intressenter, men att ”ingenting är skrivet och ingenting är klart”.

Även kommunens näringslivschef Helena Åkerberg Hammarström anser att ett levande stadshotell fyller en viktig funktion för Säter.

– Det är viktigt att ha olika typer av boenden. För stadsmiljön är ett hotell viktigt. Det är den bild vi har i dialog med företagare som har kunder eller leverantörer på plats, eller har aktiv verksamhet i staden. Att det finns ett boende centralt tillför en dynamik.

Mer läsning

Annons