Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrev en bok om händelsen och om tiden efter

Annons

I september 2005 blev Caroline Willfox våldtagen i Stockholm. Hon skulle enbart till tvättstugan med sopor men råkade ut för två personer som kom att våldta henne.

Efter att ha gått och bearbetat denna hemska upplevelse bestämde sig Caroline Willfox. Hon skulle skriva en bok och beskriva händelseförloppet och vad som hände efteråt. Boken heter ”Våldtagen - men fanimig inget offer”.
På lördag berättar hon om våldtäkten, boken och hur hon lever i dag när Dalarnas författarförbund har årsmöte på biblioteket.

Hände 2005

Det hela hände i Stockholm 2005. Caroline var på väg till tvättstugan när hon mötte två män. De hade kört fast med sin bil och behövde hjälp att komma loss. Caroline hade inget emot att hjälpa till men det kom att bli hennes olycka.
- De föreslog att jag skulle sätta mig i bilen, berättar hon och då kom en av männen att lägga sig på henne medan den andra körde i väg med bilen.
Caroline hade ingen chans att fly och det blev några fasansfulla minuter för henne. Hon visste inte vad som skulle hända. Tankar snurrade om allt möjligt och tankar kom att hon skulle bli dödad.
- Jag upplevde det nästan som en lättnad när trosorna åkte av. Då förstod jag vad som skulle hända, säger hon.
Efteråt ”rasade” hennes tillvaro ihop. Hon hade just fått jobb och lägenhet men flyttade hem igen. Vid den tiden var hon vara 20 år gammal.

Känner viss empati

Efter händelsen har hon inte träffat någon av gärningsmännen och det blev heller aldrig någon rättegång.
- Det var på väg att bli rättegång men den ena killen tog livet av sig, berättar Caroline och förklarar att hon ändå känner viss empati för gärningsmännen så här efteråt.
- När jag gick ut med berättelsen fick jag enormt mycket mejl från tjejer, säger hon.
Svårast att ta sig ur sådana här upplevelser menar hon är invandrarkvinnor.

Forum på nätet

Hon kom att starta ett forum på nätet där man kan gå in och registrera sig. Finansieringen klarade hon genom de föreläsningar hon genomförde.
Hon håller också på att utbilda sig till journalist och planerar för sin nästa bok som handlar om kris och krishantering.
ROLAND ENGVALL

Mer läsning

Annons