Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokrat: "Kursdeltagarna är snyltare"

/
  • Roger Karlsson, kassör i SD Södra Dalarna och tvåa på SD:s lista i Säters kommun, skriver på sin FB-sida.

Roger Karlsson (SD), menar att de som deltagit i ABF:s studiecirkel i körkortsteori är snyltare och påstår att deltagarna fått körkort gratis på andras bekostnad. På frågan om hur det skulle ha gått till lägger han på och stänger av telefonen.

Annons

DD:s artikel om att en kvinna med somaliskt ursprung har tagit körkort, efter att ha deltagit i en av ABF:s studiecirklar, har bland annat spridits av sverigedemokraterna Ann-Katrin Löfwenhamn och Roger Karlsson. Karlsson är kassör i Sverigedemokraternas avdelning i Södra Dalarna och står tvåa på SD:s lista i Säters kommun. Han delar med sig av artikeln på sin FB-sida med kommentaren: "Jävla PK land vi lever i våra barns körkort kostar ca 10000:- och dessa snyltare får dem gratis på vår bekostnad".

Studiecirkeln var ett sätt att lära sig körkortsteorin tillsammans med andra, och det ingick varken någon övningskörning, uppkörning eller skrivning. Studiecirkelns ledare ställde upp ideellt och deltagarna har därför inte betalat någon avgift.

– Vad jag tror är att det är vi skattebetalare som står för detta. Inte görs det några studiecirklar för våra barn heller, de får ju betala, säger Roger Karlsson när DD ringer upp.

Kim Alvelius på ABF Borlänge välkomnar den som vill att starta upp en studiecirkel.

– Vi har även tidigare haft cirklar där man lär sig körkortsteori tillsammans, och vem som helst har varit välkommen att delta eller att dra i gång en egen studiecirkel. Vi kommer att ha sådana kurser igen, som är öppna för alla. Det är särskilt bra att sitta och diskutera om man tycker att det är svårt eller har dyslexi, säger Kim Alvelius.

Varför skriver du att deltagarna fått körkort gratis på andras bekostnad och hur menar du att det skulle ha gått till?

– Vi måste få mer kött på benen innan vi kan uttala oss mer om det, nu bakar du in mig i ett hörn, säger Roger Karlsson.

Men du har ju redan påstått att deltagarna är "snyltare". Vad menar du?

– Man ser de ju på stan, så de jobbar ju ingenting.

Efter en följdfråga väljer Roger Karlsson att avsluta samtalet och telefonen är sedan fortsatt avstängd under dagen.

Mer läsning

Annons