Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska i stället betala landstingets rättegångskostnader på 84 000 kronor

Annons

Den före detta proffsboxaren Fredrik Alvarez krävde landstinget Dalarna på 8,2 miljoner. Han fick inte en krona. I stället får han betala landstingets rättegångskostnader.

Fredrik Alvarez, en gång framgångsrik amatörboxare och senare proffsboxare, firande en seger i pappans restaurang 1999. Han ramlade med en flaska i handen. Flaskan krossades och han fick handskador.
Alvarez opererades och han kunde återuppta boxningskarriären. Men vänsterhanden ömmade när han gick nästa match. Den 18 februari 2000 gick han nästa match som han vann mot Louis Liovet i Ålborg i Danmark. Alvarez vann på teknisk knock out i sjunde ronden. Men efter matchen uppsökte han läkare för sin ömmande vänsterhand.

Glasbit

- Då upptäcktes det att jag hade en glasbit kvar i handen, berättade Fredrik Alvarez inför Falu tingsrätt.
Glasbiten var cirka 1 x 1,5 centimeter stor
Alvarez stämde landstinget på 8,2 miljoner. Intäkter som han menade att han skulle ha haft om glasbiten avlägsnats vid den första operationen.
Enligt Fredrik Alvarez har smärtan blivit kronisk. Vid rättegången berättade Alvarex om hur det hade smärta i handen med glasbiten kvar.
- Jag är ju en kämpe, så jag tränade på. Jag fick svårt att slå med knuten näve så jag slog med öppen hand. Något annat kunde jag inte klara.
Vid rättegången hördes bland annat en specialist i handkirurgi samt boxningspromotorn Mogens Palle, som berättade om vilka inkomster Alvarex kunde ha haft om inte handskadan stoppat honom.

Får betala 84000

Men tingsrätten menar i sin dom att det inte är sannolikt att det är just glasbiten, som lagt hinder i hans karriär, utan själva grundskadan vid fallet med flaskan.
Tingsrätten dömer Fredrik Alvarez att betala landstingets rättegångskostnader på nära 84000 kronor.
Om domen ska överklagas måste detta göras senast 4 juli.

MATS LARSSON
023-475 55
mats.larsson@daladem.se

Annons