Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DD går husesyn i sporttemplet

Annons

Aktivitetshallen i Söderbärke är klappad och klar. Hallen med sitt ljusblåa golv väntar nu bara på invigningen i augusti. Lite inredningsdetaljer kommer ytterligare till, även om den är klar att brukas berättar byggaren Michael Nyman när DD går husesyn.

Det är utan tvekan en fin hall som nu skolan och aktivitetssugna Söderbärkebor kan ta i bruk. Önskemål om gym blev visserligen inte uppfyllda, men som sporthall kan man konstatera att den saknar motstycke i kommunen nu.
- Den uppfyller alla minimikrav som man kan ställa på en fin hall, säger byggmästaren Michael Nyman på NJ Bygg i Ludvika.
Innan man kommer in i själva hallen som är en fullstor handbollsplan kommer man till servicedelen som inrymmer omklädning för både tjejer och killar. Dessutom finns förråd och utrymme för städning. Ett eget omklädningsrum med dusch finns för lärare eller domare.

- Det finns allt man kan behöva, men inte mer, förklarar Nyman.
Lite mer än ett minimum för idrott finns. Det blev också en samlingssal som nu kan ta in 600 personer i själva hallen.
- Det tillkom under byggtiden. Genom att väggarna byggdes av brandhärdig panel så är byggnaden uppklassad och tillåter 600 personer.
Det blev dyrare, men då får man en samlingssal samtidigt.
Inte heller publik behöver känna sig utestängd om det skulle bli intressant idrott. Men det tillhör fortfarande de framtida investeringarna.
Längs ena långsidan finns ett utrymme på två meter sparat som kan användas får ståplatsläktare.
- Det går nog att göra plats för en 150 personer på en sådan läktare, tror Michael Nyman.

I dag står allt färdigt, men det finns lite inredningsdetaljer kvar på önskelistan. Tillkommande önskemål förutom badminton, tennis, volleyboll och de andra banorna som är markerade på den ljusblå mattan.
Det är bland annat att lärarna har önskat en gammal hederlig bom för gymnastikundervisningen. Kortsidorna ska kompletteras med bolluppfångande nät. Dessutom kommer det att installeras elmanövrerade korgar för basket.
Sedan kommer de pengar som samlats in av Aktivitetshallsföreningen att bekosta en ny innebandysarg. Till detta kommer också en enklare klätterställning för de mindre barnen.
- Det är en fin hall som går att utveckla på många sätt, anser byggaren.
Bygget har också löpt utan problem.
- Killarna som gjort jobbet har verkligen gjort ett bra arbete här.
Också problemet med flisen till fjärrvärmeverket har fått en tillfällig lösning.
Flishögen är inte längre ett hot mot byggnaden. Mot hallen finns en säkerhetszon markerad. Innanför zonen får ingen flis läggas upp.

CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Mer läsning

Annons