Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ett fåtal får göra för mycket”

Annons

Smedjebacken hockey har det tungt just nu. Inte bara för att säsongen gått knackigt, utan även på den ideella sidan. Folk som är villiga att dra sitt strå till stacken för att få verksamheten att flyta saknas.
Nu går man ut med ett upprop för att hitta ideella krafter.
- Det blir sämre och sämre med frivilliga när det går dåligt resultatmässigt, säger ordförande Sören Hansson som hoppas på nytändning på båda fronterna.

Sören Hansson, Leif Bladh och Conny Melander sitter i kansliet i den fina Ovakohallen. Någon anställd är det förstås inte tal om på kansliet.
- Kansliet är den här, säger Leif Blad och håller upp sin mobiltelefon - kansliet är där kassören Leif Bladh står och går.
Det blev lite mycket samtal till ”kansliet” i och med att beställningarna till det kommande knytkalaset började komma in.
- Nu har vi lagt om det så att turistbyrån i Ludvika tar hand om det de bokningarna, säger Bladh. Det underlättar.

ICA:s lottkiosk

Ett annat uttryck för att de frivilliga insatserna tryter är lottkiosken vid ICA.
- Som det nu är kostar den oss bara pengar i brist på frivilliga, säger kassören.
Nu går man ut med ljus och lykta för att hitta folk som är beredda att rycka in för att få organisationen att flyta bättre. Att inte allt arbete ska ligga på ett fåtal händer.
För det finns en stor hockeyintresserad publik. Visst är det en fåtaligare publik än under mer heta hockeyperioder, men ett snitt på 150 betalande på matcherna är ingen dålig siffra för en ort av Smedjebackens storlek.
Lägg därtill att det finns 400 medlemmar i föreningen.
- Någon kris i föreningen är det inte, men det behövs lite nytt folk som är beredda att rycka in, säger Sören Hansson.
Han själv är något av ett exempel på att kadern ideellt arbetande är på upphällningen.
- Jag blev tillfrågad på byn om jag ville ta posten som vice ordförande och tackade ja. Straxt efter hoppade ordförande av sitt uppdrag och så blev jag ordförande.
Conny Melander är ny i klubben och kom också snabbt in i styrelsen. Det är osäkert hur mycket tid han som entreprenör har tid att lägga ner på klubben.

Hockeyns problem

- Vi har ett problem i hockeyn: när säsongen är slut får folk andra idrotter att syssla med. Samtidigt är det då som arbetet med hockeyn ska börjas om på nytt, säger Melander.
Nu går klubben ut med ett upprop till alla vänner av ishockey: ”Hur ska vi ha det i framtiden?” är frågan.
Kommande måndag kväll skall den frågan förhoppningsvis få ett svar. Målsättningen hos styrelsen är, att det ska bli bättre!

CHRISTER NYMAN

Mer läsning

Annons