Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ferex expanderar i Västerbergslagen

Annons

Byskeföretaget Ferex som under våren avslöjade sin nyetablering i Smedjebacken utvidgar nu i Västerbergslagen. Vd Hans Sundquist säger att det är för att ge kunderna i Mellansverige en helhetslösning.
Detta görs genom uppköp av Dala Zink och Villas i Ludvika.
- Genom detta för vi hela kedjan av produktionen på samma plats, förklarar Sundquist.

När Componenta lämnar lokalerna i Vilmoren tar det nya Ferex över lokalerna. Total verkstadsyta på dryga 1 500 kvadratmeter. Componentabyggnaden blir då Ferex då även Dala Zink försvinner som företag. Någon gång under hösten avvecklas Dala Zink som företagsnamn. Däremot kommer det uppköpta Vilas att finnas kvar som helägt bolag i Ferex.
Hela kedjan av företagsaffärer blev möjlig genom att de stora lokalerna blev tillgängliga.

Vilsa

Ferex, som nu monterat upp sin första robotsvets, har redan två svetsare i produktion. Ytterligare en robot ställs upp och det gör att ytterligare två svetsare ska anställas.
Totalt är det 17 man varav 2,5 tjänstemän och övriga kollektivanslutna som berörs i Smedjebacken. Till detta kommer övertagandet av Vilsa i Ludvikas enhet för laserskärning i Ludvika.
Förre ägaren av Dala Zink Ulf Seger är nöjd med uppgörelsen. Han blir nu istället delägare i Ferex och marknadsansvarig för hela Ferex.
- Det här känns helt rätt, säger Seger.
Under onsdagen fick hans personal information om ombildningen av deras företag.
- De tog emot det positivt.

Laser

Jan Pettersson vd för Vilas går in med sin laserskärning i det ombildade Ferex. Han är också nöjd. Han får dels loss kapital för nya projekt i sitt företag Väsman Invest AB. Dels blir han minoritetsägare i det nya Ferex.
- Genom att det blir ett större bolag får vi en helt annan stabilitet.
Nya ägare till Ferex är alltså Hans Sundkvist i Byske, Ulf Seger, Jan Pettersson och platschefen på Vilas Lars-Göran Käck.

CHRISTER NYMAN

Mer läsning

Annons