Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För 20 kronor får du en kram • Pengarna går till kampanj för ensamma

/

Annons

Smedjebacken blir Kramarbacken idag, torsdag.
Kramarna utdelas i backen vid Konsum upp emot torget och kramare är Åsa Draiby och Leif Nilsson. På onsdagen mjukade folkhälsoplaneraren Åsa Draiby upp med ett träningspass med sina arbetskamrater i kommunhuset. Leif Nilsson var osynlig och hade förmodligen förlagt sitt träningsläger till okänd ort för att maskera formen.

Leif Nilsson är som vanligt skygg för allt vad press heter. Han var helt osynlig inför det viktiga arbetet med att krama sina medborgare. Månne han har något emot de borgerliga?
Åsa Draiby var som vanligt mer medial inför kramkalaset och hade träningsläger för öppen ridå på sin arbetsplats. Allt öppet och offentligt med dörren på vid gavel och arbetskamrater hängande i dörrposten. Alla ville kramas.
Det här arbetet kan kallas för ett obetalt extra-knäck. Den tjuga som de båda idag tjänar på varje omfamning går oavkortat deras näsa förbi. Ingen aldrig så sinande kommunbudget kommer åt den här extra förtjänsten. Tjugan ska gå ograverad av kommunalskatt till Rödakorset i Smedjebacken. Röda korset lokalt lägger till 10 000 kronor till de inkramade pengarna och hela summan går till Röda korset centralt för att användas för ensamma i det här fallet.

Kampanj

Kampanjen och kramandet heter Kramas för de ensamma. Vi får hoppas att de kramande tu i morgon inte behöver vara ensamma. Allt för den goda sakens skull.
Åsa Draiby behövde inte vara ensam när det ropades ut på kommunkansliet att det skulle bli kramträning. Jerker Svensson protesterade först som en blyg tonåring. Han är ju ändå ungdomskonsulent och har lite prestige att hålla på. Han lät sig snabbt övertalas eftersom det var ett uppdrag i ”tjänsten”. Han betalade till och med en femma.
Kommuntjänstemän tycks ha bra rabatt.
CHRISTER NYMAN

Mer läsning

Annons