Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Föreningen Söderbärkeparken har inte lyckats med något”

Annons

Kommunalrådet Leif Nilsson går nu till motattack mot Söderbärkeparkens ordförande Tommy Andersson. Han menar att det är rätt beslut att Tommy Andersson och styrelsen avgår eftersom inget av det föreningen tagit sig för har genomförts.
- Och jag vägrar att ta skit för något som blir bra. Söderbärke får nu vår finaste hall som kommunen tar fulla ansvaret för.

Leif Nilsson tvekar inte för att använda skarpa vapen i den här ordstriden mellan honom och Tommy Andersson. Tommy Andersson vilseleder tycker han.
- Skam går på torra land, säger Nilsson. Det här visar på dålig moral. Tommy Andersson har för mycket jobb och borde istället säga att han inte orkade med detta.
Leif Nilsson understryker att det inte är han personligen som står bakom besluten. Besluten tas av fullmäktige.
- Även om jag är med och påverkar besluten. Jag tror att det ligger en stor besvikelse bakom att Tommy Andersson agera så här.

Bra lösning i Vad

Leif Nilsson menar att det var en mycket lycklig lösning att skolan i Vad och Söderbärke blev kvar.
Det ska man tacka duktiga rektorer som ville testa att hålla igång de båda skolorna och rektorerna är ju kommunens förlängda arm. Han menar att det är oriktigt att frånta kommunen heder av den satsningen.
- Den kostade 13 miljoner och det var en bra investering, säger kommunalrådet. Investeringen är jättebra för alla. Det blev också ett bibliotek som inte bara är till för eleverna utan för alla i Smedjebacken.

”Fin hall”

När det gäller hallen så är det en jättefin lösning. Enligt Tommy Andersson blev det bara en hall med två omklädningsrum.
- Jag vägrar att ta skit för den hallen. Den är jättefin. Söderbärke får den finaste som finns i hela kommunen.
De planer som föreningen hade, Andersson och en del centerfolk, var orealistiskt högtflygande enligt Nilsson.
- Man hade tänkt sig varma bad gym och allt möjligt. Det hade inte kommit under 50 miljoner kronor att bygga en sådan hall.
Kommunen gick in i en samverkan med föreningen med planerna på en hall för 12 miljoner. Enligt de planerna skulle föreningen stå för sju miljoner.

450 fler

- De lyckades samla in 160 000 kronor. Föreningen lyckades inte samla in de pengarna. Jag tror att det ligger en stor besvikelse i det misslyckandet, säger Nilsson.
Nilsson hävdar att Tommy Andersson går ut med vilseledande uppgifter.
Bland annat att kommunen skulle begärt att föreningen skulle bekosta ett brandskydd som gör att hallen kan ta in 600 personer mot ursprungliga 150.
Kommunen har förbättrat brandskyddet genom att flamsäkra väggar och att bygga fler utrymningsvägar.

Rätt att avgå

- Vad vi begärde var att föreningen skulle kunna ta på sig att köpa in basketkorgar och målburar och liknande utrustning.
Nilssons summering är, att föreningen i själva verket inte lyckats åstadkomma något. När nu kommunen tar fulla ansvaret för Hall och Folkets hus.
- Det är helt rätt att styrelsen avgår eftersom de inte lyckats åstadkomma det de föresatt sig.

CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Mer läsning

Annons