Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolebarnen i Vad och Söderbärke fick se tant Brun, Grön och Gredelin

/

Annons

Tanterna Grön, Brun och Gredelin dök upp i Söderbärke igår för att roa de minsta. Det var barnen förskolorna i Vad och Söderbärke som fick se Elsa Beskows figurer sjunga och spela. Givetvis tillsammans med Farbror Blå.

Det var närmare trettio förskolebarn som kom för att lyssna till det färgglada gänget ur sagoboken.
Det var Cittragänget från Söderbärke som hade iklätt sig rollerna av de välklädda 1800-talsfigurerna i Elsa Beskows sagobok. Lite förundrade var dock 2000-talets barn inför de märkligt klädda figurerna med de osannolika hättorna och en cylinderhatt.
När så de spröda klangerna från fyra cittror spreds i Capellet i Söderbärke var det välbekanta sånger för barnen.
Imse Vimse spindel känner ju alla små och stora till. Vimses besvär med regnet som spolar ner honom känner alla och som tur är återvänder alltid solen och torkar bort allt regn. Händerna klättrar nästan automatiskt efter tråden. Imse Vimse klättrar upp igen med lite hjälp av små händer.

Sångstund

Det är ingen sagostund trots att figurerna kommer som direkt från boken. Till och med hunden Pricken har farbror Blå med som pricken över i.
Det är en liten sång-stund av de fyra i Cittragänget. Anna Andersson som Tant Gredelin. Gunnel Haapala är den gröna damen och Viviann Åström är Tant Brun. Gertrud Fryxell är Far-bror Blå.
- Det blir barn- och- julvisor, säger tant Gredelin. Positivhalarvisan. Trollmors vaggvisa, Bjällerklang och Tomtegubben hade snuva. För att nämna något.
Och dessutom lite djurvisor om grodor och små-kryp. Musik och sångruppen är en studiecirkel som träffas varje vecka. Nu har de kommit så långt som till framträdanden. Det är nu första gången man sjunger och spelar för förskola, men de har redan varit ute hos åldringar i serviceboende.
CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Mer läsning

Annons