Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla medlemmar från Smedjebackens Atletklubb mindes sina glansdagar

/
  • Övre raden från vänster: Sven-Erik Nyqvist, Börje Eriksson och Janne Göransson.Nedre raden från vänster:Kurt Ekholm, Christer Mellgren och Ove Gustavsson.Hedersmedlemmarna Hugo Berg och Hans Dahnsjö kunde inte närvara.FOTO: ANNA ENBOM
  • Ove Gustavsson och Janne Göransson tränade redan på 50-talet.FOTO: ANNA ENBOM

Annons

De lyfte skrot i Smedjebackens Atletklubb redan på 50- och 60-talet.
- Och nu träffas vi igen. Det är fantastiskt, vissa har inte träffats på över 40 år, säger Kurt Ekholm.

Christer Mellgren, 65, Västerås:
- Bästa minnet? När vi byggde ut träningslokalen 1958. Det var så lågt till tak att man inte kunde lyfta skivstången över huvudet. Så vi grävde för hand, samlade jorden på en kärra och fraktade ut den genom brandluckan.

Sven-Erik Nyqvist, 61, Smedjebacken:
- Det var gemenskapen i klubben som gjorde att man fastnade som tyngdlyftare.

Janne Göransson, 67, Smedjebacken:
- Jag höll på med boxning på 50-talet. Då kom jag till atletklubben och sparrade med Ove Gustavsson, för jag ville ha lite tyngre motstånd. Sen flyttade jag till Oxelösund. När jag gick med i klubben igen för två år sen märkte jag att mina problem i axlarna blev bättre. Och på den vägen är det.

I år vann han svenskt guld i Master3, ett mästerskap i bänkpress för de som fyllt 60 år.

Ove Gustavsson, 68, Smedjebacken:
- Fotosamlingen är imponerande. Det är överhuvudtaget imponerande att Börje Eriksson lyckats samla ihop så mycket material.

Förra året gick Börje Eriksson ut i DD och i Dalaradion med en efterlysning. Det resulterade i pärmvis med protokoll, hotellräkningar och foton.

Jubileum nästa år

På en av bilderna ser man en svettig Johan Ahlbäck spänna musklerna framför en skivstång, arbetarkonstnären var nämligen medlem.
- Nästa år fyller klubben 75 år. Då ska jag försöka ordna en sammankomst för gamla medlemmar och deras respektive, säger Börje Eriksson.
ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons