Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I år går han segrande ur sjöslaget

Annons

Rakare och mer rättvis bana. Överskådligare och mer publikvänlig. Det blir ändringarna av kyrkbåtskampen mellan Smedjebackens och Fagerstas fullmäktige-församlingar. Smedjebacken är givna vinnare i år förklarar kommunalrådet Leif Nilsson.
-- Det blev inte helt rättvist när man tvingades tävlas på en krokig bana förra året, säger Lars Tiberg arrangör av kyrkroddskampen.

Smedjebackens förtroendevalda har revansch att utkräva när det gäller sjömannaskap. Förra året kom Smedjebacken in "på en hedrande andraplats och Fagersta kom näst sist". Det var så kommunalrådet Leif Nilsson summerade loppet efter målgången under Söderbärkemöljan.
I år ändras sträckningen det blir en linjerät bana på Norra Barken. Starten går en kilometer ut i sjön och målet blir vid hembygdsgården. En följebåt med konferencier Marina Ingemarsdotter följer den rafflande kampen.
-- Publiken har överblick över hela sträckan från stranden vid kyrkan, säger Tiberg.
Till det publika nöjet blir det också vadslagning eller kanske rättare sagt tipstävling. Publiken får tippa utgången och sedan dras vinnare bland de som satsat på vinnarbåten.
För att gå i land med arrangemanget söker nu kyrkroddsgruppen sponsorer bland företag. Ett tusen per företag hoppas kyrkroddsgruppen att företagen sponsrar med, men det är bara ett ungefärligt belopp.
-- Efter tävlingen räknar vi ut kostnaderna. Sedan delar vi kostnaden på de som vill sponsra.
Beräknad kostnad för rodden är 15000 kronor. Det ska täcka kostnaden för hyra och transport av båtarna som också i år lånas från Hallstahammar. Med i hyran finns rorsmän från uthyrarna.
I kostnaderna finns också konferenciern Marina Ingmarsdotter.
Kommunalrådet i Smedjebacken Leif Nilsson är övertygad om vinst i år. Smedjebackslaget kommer inte att låta sig luras en gång till. Det finns inte ens något behov av att toppa laget inför årets tävling menar kommunalrådet segervisst.
-- Vi hade vunnit redan ifjol om inte en motorbåt dragit upp svallvågor under bron. Vi tappade helt rytmen där. Det där hade någon räknat ut.
-- Vi kommer inte att gå på det där tricket igen, förklarar Nilsson.
Det andra laget, som ifjol var unga, är ju dessutom ett år äldre nu.
-- De kommer inte att ha en chans i år, säger Nilsson.
Han har redan satt sin besättning i träning hemma vid badkaret. De får sitta på en stol bredvid badkaret och ro avslöjar Nilsson.


CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.seWebbfråga: Vad tycker du om bygdejippon som Söderbärkemöljan och Drakbåtsfesten?

Mer läsning

Annons