Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässan öppnad i Björnidet

Annons

Mässan är invigd. Kommunalrådet Leif Nilsson öppnade Barkenmässan genom att deklarera regionen som "den hetaste i Sverige" just nu.
I detta har kreativiteten i näringslivet en viktig roll enligt Nilsson. Något som vi är mycket beroende av. Det finns en stor marknad ute i världen för våra företag att hitta till.

Nu var det utländska inslaget inte så stort den här invigningsdagen. Det blir förvisso något som de företagare och utställare som presenterade sig på Barkenmässan att själva få hitta.
Spännvidden och utbudet på Barkenmässan var minst sagt vitt och berett. Närmare hundra utställare fejade sina montrar in i det sista inför publikens ankomst och alla var inte klara till öppningstalet. De sista firmaskyltarna sattes upp och de sista karamellskålarna fylldes lagom till kommunalrådets invigning. Det var just så hektiska sista minutrar som det ska vara inför en mässhelg.
Nilsson skickade med ett mantra till åhörarna. Han menar att "hans kommun" är bra och det beror på den egna inställningen.
- Bestämmer vi att Smedjebacken är bra då blir Smedjebacken bra!
Lise-Lott Långberg, med sitt företag Kol & rosor, är på plats för andra året. Hennes uppfattning är att deltagandet är viktigt.
- Något resultat från fjolåret kan man ju inte direkt läsa ut, men det är viktigt för att knyta kontakter och för att visa upp sig.
I år dubblerar hon sin utställningsyta. En monter från i fjol har i år blivit två montrar. Det är ett mått på den vikt hon lägger på att visa upp sitt inredningsföretag.
- Jag vill visa att man kan blanda gammalt och nytt i sitt hem. Vi har ju trots allt ett arv av gamla möbler att ta reda på. Allt kan inte vara nytt.
Bredden på mässan är inte att ta miste på.
Här finns allt från hårt smide i stål från Componenta till mjukvara som erbjuds på Barken konferens.
Mjukaste" varan" kanske var Youth to youth. Den nystartade insamlingen som unga i Smedjebacken gör för ett barnhem i Petrosani Rumänien. Det är resultatet av en resa som några elever gjorde till Rumänien i april. Där finns fortfarande ett stort hjälpbehov enligt Jaqueline Kristoffersson och Sandra Jansson som gick runt med insamlingsbössor.

CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Mer läsning

Annons