Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson svarar om strömbristen i Gunnars

/
  • -- Jag tycker att jag borde fått höra något om min begäran, säger Per Eriksson.ARKIVBILD: CHRISTER NYMAN

Annons

Per Eriksson har sedan länge problem med strömförsörjningen till sitt företag Legoservice. Strömmen räcker inte till. Nu när han fördubblat verkstadsytan har planen varit att ta ”hem” en strömslukande maskin från Componenta för att fortsätta tillverkningen under eget tak, men elnätet räcker inte till. Han har en begäran hos kommunen att få nätet förstärkt med en transformator.
- Men jag får inte höra ett ljud, säger Eriksson. Det är sanslöst! Ska det vara en företagarvänlig kommun?
Det är inte möjligt av konkurrensskäl förklarar kommunalrådet Leif Nilsson.

Den här striden handlar om en transformator för 400 000 kronor. Den skulle ge Legoservice nödvändig elkraft. Detta skulle rädda två arbetstillfällen i Legoservice och till kommunen.
Per Eriksson menar att elnätet i Gunnarsområdet är underdimensionerat. Det här var ursprungligen ett villaområde som blivit industriområde. Med strömbrist som följd.

100000 kronor

Han har fått erbjudande att betala en fjärdedel av den efterlängtade transformatorn, som är tänkt att försörja fyra industritomter på området. Kostnad är 100 000 kronor för Legoservice.
- Men det är pengar som jag måste lägga ut och inget jag får tillbaka om jag säljer firman, säger Eriksson.

Ramaskri

Men det är inte så som kommunen ser det. Per Eriksson borde känna till hur det ligger till vid det här laget menar kommunalrådet Leif Nilsson.
- Kommunen kan inte bekosta transformatorn av konkurrensskäl. Det skulle bli ett ramaskri från de andra företagen som själva bekostat sin uppgradering av strömförsörjningen.
Nilsson jämför den här uppgraderingen av strömmen med den som du kan göra i ditt hem.
- Om du vill säkra upp i ditt hus från 16 till 25 ampere. Det är en kostnad som du själv måste ta, säger Nilsson. Att gå in från kommunen och betala detta skulle få en reaktion från andra företag. De skulle omedelbart begära samma sak. De signalerna har jag redan hört från några företag.

Mer läsning

Annons