Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Hagvallen bli en riktig skidstadion – ny klubbstuga och skicrossbana på gång

Strax efter 14.00 i måndags tog längdskidbasen Magnus Hult det första symboliska spadtaget. Och under onsdagen inleds markarbetena för bygget av Norrbärke SK:s nya klubbstuga vid klassiska Hagvallen i Morgårdshammar, Smedjebacken.

Annons

Längdskidbasen Magnus Hult tar det symboliska första spadtaget inför bygget av den nya klubbstugan, påhejad av Ingemar Hellström (S), vice kommunalråd, Leif Kihlström, Erlandssons bygg, Leif Larsson, klubbstugans arkitekt,  Olof Långberg, styrelseordförande Norrbärke sparbank samt Fredrik Rönning (S), kommunalråd.

Runt fyra miljoner kronor kommer att investeras vid Hagvallen. Men då handlar det inte bara om den moderna och mycket efterlängtade nya 200 kvadratmeter stora klubbstugan.

Upp mot skogsbrynet skymtar den skicrossbana som klubben flaggade för redan i våras. En bana som i synnerhet tar sikte på de yngre och är en viktig del i klubbens växande barn- och ungdomsverksamhet.

Här finns också den avgörande anledningen till Allmänna arvsfondens besked om att betala ut ett bidrag på cirka 2,7 miljoner till projektet.

Resterande medel skjuter en lång rad lokala sponsorer till. Här finns Smedjebackens kommun, Erlandssons bygg, Norrbärke sparbank och kommunens energibolag Seab.

Det är en påfallande stolt och nästintill högtidlig skidbas som greppar spaden för att deklarera att satsningen på Hagvallen kommer att förse kommunen med en skidstadion av högsta klass.

I en tid när klimatet drar mot det mildare slaget och natursnö inte är att räkna med har Norrbärke SK:s längdskidsektion paradoxalt nog utvecklats åt motsatt håll. Ungdomsverksamheten har exploderat under senare år. Mängder av barn och ungdomar tränar flera gånger i veckan och tävlar under hela säsongen.

– Vi skulle förstås inte klara av det här utan konstsnön. Om väderprognoserna håller vad de lovar i dag så kommer vi att starta tillverkningen av snö nu till helgen, säger Magnus Hult.

Den nya klubbstugan ska stå klar till midsommar nästa år, vilket innebär att firandet av Norrbärke SK:s 50-årsjubileum försenas.

– Ja, det får lov att bli så. Klubben blir ju 50 i år, men firandet vill vi genomföra i den nya klubbstugan.

Läs även: Snöbrist men här går det bra att åka längdskidor

Läs även: Nya Hagvallen börjar ta form

Mer läsning

Annons