Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförsäkrade motorcyklar för 200 000 kronor stals i Gubbo på tisdagnatten

Annons

Tre motocrosscyklar försvann under en fräck nattlig stöld i Gubbo natten mot tisdagen. Det var Lars Fältman och Alexander Säppälä som drabbades och motorcyklar till ett värde av ungefär 200 000 kronor försvann.
Det var förslagna tjuvar som var framme för de länsade garaget rakt under sovrummet där Lars Fältman sov intet ont anande.

Det var först på morgonen efter den nattliga stölden som stölden upptäcktes. Garagedörren var uppbruten och de tre motorcyklarna var spårlöst försvunna.
- De visste exakt vad som var värt att ta, säger Lars Fältman.
I garaget fanns nämligen inte mindre än fyra motorcyklar kvar av mindre modeller. Tre stycken 80-kubikare och en på 250-kubik var kvar.

Tog de värdefulla

Det som fallit tjuvarna eller tjuven i smaken var en 125:a och två 250-kubikare. De båda senare av märket Kawasaki och den mindre en Honda. Alla motocrosscyklar byggda för bana. Dessutom tog de med sig en trampcykel. En tävlingscykel.
- De som var här visste marknadsvärdet på grejerna, säger en besviken Lars Fältman.
Själv låg han och sov rakt ovan stöldplatsen med en våning mellan sig och garaget.
- Dessutom hade jag fönstret lite på glänt och märkte inget. Det känns obehagligt.
Med bara tre meter från garaget sov en annan av familjemedlemmarna. Ingen märkte när cyklarna släpades ut och försvann.

Oförsäkrade cyklar

Det tråkiga för familjen var att motorcyklarna var oförsäkrade. Först nyligen blev det möjligt att försäkra dessa maskiner. Det fick man nu veta först efter stölden.
- Så vi kan inte få något på försäkring, säger Fältman besviket. Mest synd är det om Alexander. Han har själv sparat ihop pengarna till sin maskin. Inget jobb har han heller.
De här stulna motorcyklarna var delvis specialutrustade och anpassade för tävling. Dels med fälgar och avgassystem. De köptes in så sent som i år.

Hoppfull trots allt

- Tanken var att träna i år och kanske börja tävla nästa år, säger Fältman. Men nu är det kört om inte cyklarna kommer tillbaka.
Han har inte gett upp hoppet om att få tillbaka sina maskiner. Hoppet står till att någon märkt något av stölden eller att cyklarna kommer fram på annat sätt.

CHRISTER NYMAN

Mer läsning

Annons