Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ord står mot ord i infekterad konflikt

/

Annons

Peter Ujvary skulle bli kommunens sotarmästare fram till pension. Nu är han 53 år och kommunen säger upp avtalet. Som ersättning får han en miljon kronor.

- Vi tycker att Smedjebackens befolkning har lidit tillräckligt, säger kommunalråd Leif Nilsson.
Enligt Nilsson har invånarna varit mycket missnöjda, några har till och med ringt och sagt att de flyttar från kommunen. Nilsson poängterar att Ujvary inte har brutit mot några lagar i sitt yrkesutövande.
- Regelmässigt har han inte gjort några fel, men han har behandlat folk fruktansvärt illa.

Ny sotarmästare

Pengarna kommer att betalas ut under en femårsperiod. Kommunen ska också köpa ut Ujvarys sotningsutrustning för 240 000 kronor. Ujvary kommer till och med slutet av mars nästa år att mot timersättning introducera en ny sotarmästare.
- Det finns några som är intresserade av att göra sotningen åt oss och vi kommer att göra en förfrågan, säger Leif Nilsson.
Ujvary poängterar att han aldrig fått en anmärkning från kommunen.
Han tillbakavisar kritiken om att han skulle ha behandlat folk illa.
- Det finns ingen anledning att ta nån skit bara för att folk är förbannade för att det är läckage till exempel. Jag är ju en myndighet och måste anmärka på sådana saker. Allt Leif Nilsson säger är bara hörsägen. Jag anser att Leif Nilsson har fått lika mycket kritik som jag, och då bör Leif Nilsson också avgå.
Beslutet om att säga upp avtalet godkändes av kommunstyrelsen i går, nästa steg är att det ska tas upp i kommunfullmäktige den 24 november.


ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons