Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övervakning kommer finnas på platser med bus

Annons

Nu ska bevakningskameror sättas upp på platser i Smedjebacken där det förekommer bus och stölder. Som på Bergaskolan och i parkeringsgaraget i Folkets hus.
- Vi har bra erfarenhet av kamera på förrådet tekniska kontoret. Där upphörde stölderna omedelbart när kamera blev uppsatt, säger kommunalrådet Leif Nilsson med anledning av att kommunen nu ökar sin kameraövervakning .

Problemet har aktualiserat av de upprepade stölderna i Folkets hus garage förklarar kommunalrådet Leif Nilsson.
- Som senast som när en av hyresgästerna där blev hotad med att bli överkörd, säger han. Det är inte undra på att folk blir frustrerade.
Kommunstyrelsen har nu antagit en policy för hur man ska hantera kameraövervakning. Den är ultimat.

Stegelbackens skola

- Vi sätter upp kameror på alla platser där det uppstår problem, säger kommunalrådet som på så vis visar en viss trötthet på busliv och stölder.
Det är förmodligen inga som helst problem att få sätta upp övervakningskameror. Kommunen har rätt att sätta upp kameror på exempelvis Bergaskolan. Eventuellt kan det bli frågan om övervakning också på Stegelbacken skola.
Kommunledningen avser att flytta kameror dit det behövs. För kommunledningen inser att problemen kan flyttas till nya platser när bevakningskameror kommer upp på till exempel Bergaskolan.

Folk ringer

Tillståndsfrågan ska undersökas vidare, men så långt Nilsson förstått det så krävs inga tillstånd för skolområdet. Det skulle således vara enkelt att flytta till nya platser där det uppstår busliv.
- Skolområdet är ingen offentlig plats. Som vi ser det behövs inga tillstånd för kameraövervakning där, säger Nilsson.
Därmed skulle det inte heller krävas något tillstånd i parkeringsgaraget. Något som kommunstyrelsen tidigare trott.
Det ringer folk hela tiden till kommunalrådet och efterlyser kamerabevakningen bekräftar Nilsson, som förstår folks irritation över de ständiga påhälsningarna.
- Folk är jävligt förbannade när det sker gång på gång.

Inte dyrare

Kameror ska inte heller ge några ökade kostnader för kommunen tror Nilsson.
Kommunen köper nu in bevakning för stora pengar. Med kameror kan annan bevakning minskas är tanken.

Mer läsning

Annons