Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRV går emot Pullman Ermator

Annons

Miljöbox är inte förväxlingsbart med Miljöburk. Patent och registreringsverket går emot Pullman Ermators begäran att hindra ett företag i Veddinge att använda sig av varumärket Miljöbox.
Smedjebacksföretaget har besvärat sig för vad man anser vara ett namn som kan ge sken av att de två produkterna har gemensamt ursprung

Pullman Ermator äger namnet Miljöburken. Namnet är registrerat för en rad olika apparater för belysning, uppvärmning, ångalstring, kokning, kylning och en rad andra användningsområden.
Veddingeföretaget Nya Viskan Veddinge AB har registrerat namnet Miljöbox för samma användningsområden. Det har gjort att Pullman Ermator invänt mot registreringen hos Patent och registreringsverket, PRV.
Pullman Ermator hävdar att orden box och burk ger ”i stort sett identiska associationer”.
Eftersom det är frågan om samma slag av varor finns risken att köparna fås att tro att det är produkter med samma kommersiellt ursprung. Det vill säga samma leverantör.

Associationer

Företaget i Veddinge menar att skyddet för Miljöburken inte kan få omfatta alla associationer som finns till ordet burk som box, låda och skåp. Dessutom påpekar Miljöboxens företag att Pullman Ermator inte har några produkter på marknaden som har namnet Miljöburken.
PRV säger att det finns varulikhet. Det finns också ”svag särskiljningsförmåga”. PRV går ändå emot Pullman Ermator.
Verket anser att den samlade bedömningen är att Miljöbox och Miljöburk inte är förväxlingsbara.

CHRISTER NYMAN

Mer läsning

Annons