Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pyroman misstänks återvänt till brottsplats

Annons

Teknisk undersökning och förhör med vittnen om bränderna i Morgårdshammar inleddes på måndagsförmiddagen. Det står nu allt mer klart att det rör sig om pyromandåd. Det tydligaste beviset finns i branden på Sport Maskins däcklager.
- Där släckte vi först en mindre brand i en hög med tidningar bland däcken. När vi var tillbaka på stationen för återställning kom nytt larm från samma plats. Den här gången var det meterhöga lågor i byggnaden ovanför takfoten, säger räddningschefen Lars Andersson.

Det var ren tur att både polis och räddningstjänst fortfarande var i närheten och snabbt kunde vara tillbaka på brandplatsen menar Lars Andersson. Hade det inte varit fallet hade konsekvenserna blivit mycket värre. Det var därför en kvinna snabbt kunde varnas av polis och hämtas ut från hennes lägenhet i det brinnande huset.
- Den första branden var snabbt släckt. Det larmet kom samtidigt med de två andra bränderna, säger Lars Andersson.
Första larmet var kiosken i Morgårdshammar. Därefter kom larmet om branden i en pappers container. Samtidigt fick vi fick indikation om branden vid däckslagret.
Bland däcken fanns brinnande tidningar, men det var en liten lättsläckt eld.
Både polis och räddningstjänst var på plats när den första elden släcktes och det var det som gjorde att den mer omfattande andra branden kunde stoppas.
- Den andra gången brann det ordentligt och lågorna gick över takfoten. Elden hade också fått fäste inne i huset och fönster hade spräckts.
Det här gör att misstanken är stark att den som antänt har smugit runt brandplatsen och tänt ytterligare en gång efter att polis och räddningstjänst lämnat platsen.
Genom att det är hus med hyresgäster finns det misstanke om mordbrand.

Mer läsning

Annons