Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutpunkten för 30-årigt arbete är nått

Annons

Efter trettio år blir en bra tid att sätta punkt. Det 30-års jubileum och utställning som Lions i Smedjebacken höll traditionsenligt i Allhelgona helgen blir den sista i sitt slag.
- Man måste få tid för annat också, säger nestorn och drivande kraften förre rektorn Erik Vikström.
Därmed går en epok i graven i dess nuvarande form.

Allhelgona helgens konstutställning hämmades något av det snökaos som drabbade Västerbergslagen.
- Vi märkte att det blev lite sämre tillströmning av publik än det brukar vara, säger Erik Vikström.
Sedan kan publiktillströmningen också hämmats lita av andra konstutställningar i trakten. Erik Vikström är ändå nöjd men den sista utställningen.
- Vi sålde cirka 75 verk. Lite litografier som tillkommer och ska skickas ut så det kan bli något fler. Totalt har vi sålt för runt 200000 kronor. Det är jag nöjd med, förklarar Vikström.
- Det är en bra avslutning på våra utställningar.
Det ligger ett stort arbete nedlagt i varje utställning. Förberedelserna inför varje har i stort sett pågått under ett år. Från avslutningen av den avslutande till öppnandet av den nya. Kontakter med alla konstnärer. Leveranser av tavlor.
Det som varit utmärkande för Lions utställningar har varit den stora bredd som man kunnat visa för sin publik. Till årets utställning fanns ett 70-tal konstnärer setts på väggarna i Lionslokalen på Kyrkogatan.
- Man måste få tid till annat nu, säger han i dag.
I sin nuvarande form sätts en slutpunkt nu. Den sista utställningen gav ett bra tillskott till Lions kassan. Av de cirka 200000 kronorna får Lions hjälpverksamhet en femtedel.
Det är möjligt att det blir en fortsättning i någon form, men det blir då inte i den här skalan som konstpubliken lärt känna utställningarna.
- Det kan bli i någon annan form, säger Vikström utan att avslöja något mer.CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Mer läsning

Annons