Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedjebackens nya översiktsplan ut på samrådsturné

Kommunala översiktsplaner intresserar normalt inte de större massorna. Men i Smedjebacken tror och hoppas kommunalrådet Fredrik Rönning (S) att många är intresserade av att påverka.

Annons

Den till stora delar omarbetade översiktsplanen för Smedjebackens kommun, som nu är mogen för samrådsfasen, är nämligen formad av kommuninvånares synpunkter.

Eftersom denna ledstjärna över hur kommunen vill att mark och vatten ska användas i framtiden, hur bebyggelsen, olika verksamheter och naturområden ska utvecklas och bevaras, har förarbetats under en längre tid med hjälp av olika intressegrupper borde också den kommande samrådsturnén locka sin publik.

Så resonerar i alla fall Fredrik Rönning efter kommunstyrelsens senaste möte.

– Ja, vi har under de senaste åren haft ett antal dialogmöten ute i kommunen och träffat flera olika grupper med både vuxna, unga och företagare som kommit med synpunkter och olika förslag.

– Så jag tror att intresset finns att medverka även i samrådet.

Parallellt med att förslaget till reviderad översiktsplan finns tillgängligt på Smedjebackens bibliotek anordnas samrådsträffar runt om i kommunen under oktober månad.

Den 10 oktober är lokalen bygdegården i Malingsbo, den 17 oktober inbjuds allmänheten till Morgårdshammars fritidsgård och den 24 oktober avrundas turnén i Harnäs bystuga.

För samtliga träffar är det klockan 18.30 som gäller.

Läs mer: Villor såldes för 7,3 och 6,3 miljoner – se de senaste fastighetsaffärerna i din dalakommun

Läs mer: Stor efterfrågan på körtkortsprov: "Gruppen som gör många omprov fortsätter att öka"

Läs mer: I fortsättningen kommer mobila återvinningscentralen två gånger om året

Mer läsning

Annons