Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderbärkeborna har fått sin nya lokal

Annons

I går hade kommunalrådet pressvisning av Söderbärkes nya Aktivitetshall. Under visningen påminde han om hur det var för bara fem år sedan i kommunen. Under ett möte 2003 diskuterades utvecklingsfrågor när det gäller Söderbärkes skolor.
- Det fanns många förhoppningar då, men med ett stort underskott i kommunens kassa kunde vi inte ge några som helst positiva besked.

Mötet för fem år sedan är ett dystert minne påminner sig Leif Nilsson.
När han nu ser tillbaka blir det genast muntrare. Inte minst när nu Aktivitetshallen invigs och kan tas i bruk på fredag. Han ska själv greppa innebandyklubban och spela mot byalaget i Söderbärke. Månne hans entusiasm mildras efter några kroppskontakter? Det återstår att se.

Flera investeringar

I dag är han tämligen nöjd över vad som hänt de senaste fem åren inom skolan.
Han kan räkna upp en rad investeringar som genomförts. Kyrkskolan och biblioteket. Bandklippandet är inte över. Inte ens när Aktivitetshallen öppnats. Ett helt nytt kök för skolan i Vad är under uppbyggnad.
Sådant roar kommunalrådet.
- Investeringarna i Söderbärke och Vad under den här tiden har kostat 34 miljoner. Bärkehusinvesteringar oräknat, konstaterar Nilsson nöjd med utgifterna. Det är en fantastisk utveckling för Söderbärke.

Ölprovning

Söderbärke tillhör också de heta inflyttningsortena i kommunen konstaterar han tillsammans med Hagge. I hallen har inte bara skolan fått en idrottshall. Byborna har fått det samma. Dessutom en samlingssal som kan ta 600 personer.
Något som kommer väl till pass till företagsmässan och andra större arrangemang. Bland annat när ölälskarna i Malte ska bjuda in till sin årliga ölprovning. De har redan bokat. Vem vågade säga något om sprit och idrott inte hör ihop? De samsas i samma lokal ännu en gång.


Under pressvisningen pågick de sista installationerna. Det är de tillkommande redskapen som bommar och en klättervägg. De tillkommande önskemålen har höjt notan med en miljon till totalt 12,8 miljoner kronor. I detta är också brandskyddet av väggarna inräknat. Det var kravet för att höja gränsen för hur många får vistas i lokalen. Ursprungliga 150 personer är nu 600 söderbärkebor som kan samsas i byggnaden.

CHRISTER NYMAN

Mer läsning

Annons