Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tempererat utomhusbad redan nästa sommar

Annons

Härlig badtemperatur i Barken redan i maj. Och ända fram till september. Kommunen planerar att anlägga ett utomhusbad där spillvärme från Ovako ska höja vattentemperaturen.
- Det ska vara klart innan nästa sommar, säger kommunalråd Leif Nilsson.

I kommunen har man länge funderat över vad man ska göra av den spillvärme som genereras av Ovako från maj till september varje år. I onsdags bestämde man sig för att förverkliga tanken på ett tempererat utomhusbad.

"Stor chans"

Kommunens tekniska chef Per Olow Dahlström har fått i uppdrag att sätta ihop en arbetsgrupp som tar fram ett förslag till den nya badplatsen.
- Det är mycket stor chans att det blir av, förutsatt att tekniken fungerar. Det ska vara klart före nästa sommar, säger kommunalråd Leif Nilsson.
Badet ska anläggas vid Prästa badplats. En yta på drygt 4000 kvadratmeter ska avskärmas med flytbryggor. Mellan bryggorna och sjöbotten ska det fästas dukar som hindrar badvattnets värme från att spridas ut i övriga Barken. Fjärrvärmenätet behöver byggas ut från Kyrkogatan till badplatsen. Kommunalråd Leif Nilsson tror inte att det hela blir så kostsamt.
- Det rör sig nog om någon miljon. Det är driftskostnaden som blir det dyra, säger han.

Locka barnfamiljer

Leif Nilsson anser att badplatsen är ett bra sätt att locka fler barnfamiljer till kommunen. Han hoppas på att allmänheten hör av sig med sina synpunkter och förslag.
- Jag vill veta vad folk tycker. Vad skulle dom önska sig?
Badar du själv?
- Ja, men jag är en riktig fegis så jag ser fram emot tempererat vatten.

"Fullständig nyhet"

- Det var en fullständig nyhet för mig. Jag måste få veta hur dom har tänkt sig med ekonomi och finansiering innan jag kan kommentera. Rent generellt tycker jag att ett utomhusbad vore trevligt men jag är inte säker på att vi har råd, säger oppositionsråd Jan Thoerus.

ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons