Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgny Hemming tror på en lättare nystart

/
  • Torgny Hemming får nu för andra gången söka en lösning på Söderbärkeparkens framtid. Det måste bli en mjukstart, men det blir lättare nu är förra gången tror han.FOTO: CHRISTER NYMAN

Annons

Åter ligger Söderbärkeparkens öde i Torgny Hemmings händer. Efter Folkets husföreningens konkurs fick parken en ny styrelse. Efter ett år har samtliga i styrelsen hoppat av.
Nu ska Hemming lösa den Gordiska knuten, att hitta en modell för framtiden. Han har nytt mandat att forma framtiden i Folkparken.

Det finns goda förutsättningar.
- Parken är viktig för Söderbärkeborna, säger Hemming. Tre saker är viktiga. Det är kyrkan, fotbollsplan och parken. Nu ska vi bara göra klart för oss vad Söderbärkeborna vill ha ut av sin park.
Det som ser ut som ett svårt uppdrag för Torgny Hemming är möjligen löst med ett yxhugg.
- Förutsättningarna är bättre än när den förra styrelsen tillträdde. Nu finns allt på plats när aktivitetshallen blir klar och en styrelse inte behöver förvalta byggnaderna då nyttjanderättsavtalet är uppsagt.
Lösningen måste bli att börja i det lilla. Större vidlyftigare arrangemang får komma när en ny parkstyrelsen är mogen för det menar Torgny Hemming.
Ett viktigt fundament i resonemanget är att de boende anser att parken fyller ett behov.
Boende, föreningar och inte minst företagarna värnar om den. Parken fyller ett behov socialt, kulturellt och som inslag för besöksnäringen i samhället.

Mindre steg

Skillnaden är att den här gången kan man börja med mindre steg.
- Vid förra styrelsens tillträde skulle man fylla parken med arrangemang. Det blev helt enkelt för mycket, konstaterar Hemming. Nu får vi dra ner på tempot och jobba i små steg.
Ett sådant litet steg är socialt. Att verka för att ungdomsgården flyttar upp från källaren. Ett annat är att se till att PRO kan fortsätta sina danser i sommar.
- Mer vidlyftiga arrangemang måste vänta. Men det saknas inte mål för verksamheterna. Dessa måste dock brytas ner så att man kan börja i mindre skala. Sådant som boende i Söderbärke vill ha i parken. Det finns dessutom en del inarbetade arrangemang som företagsmässan och Möljan.
Ingen ny styrelse kunde väljas vid årsmötet. Det betyder inte att möjligheterna är uttömda.
- Det finns folk som vill jobba ideellt för parken. Jag har haft kontakt med de som sagt att de är villiga ta på sig styrelseuppdrag. Föreningen är också solid, förklarar Hemming.
Dels finns de 160 000 kronor som företagen satsade i parken.
Dessutom finns några kronor kvar i parkens rörliga kassa.
- Om ingen trott på föreningen så hade man ju kunnat begära föreningen i likvidation redan vid årsmötet. Nu valde man att tillsätta en ny valberedning och kalla in en ny stämma för att presentera en ny styrelse.
Extrastämman ska hållas inom en månad och en ny styrelse ska kunna arbeta i mitten av maj tror Hemming.
CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Mer läsning

Annons