Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utspilld bensin mötte på morgonen

Annons

- Klart att man blir skärrad efter vad som hände i Morgårdshammar, säger Jan "Julle" Juhlin i Hamnkiosken i Smedjebacken.
På morgonen upptäckte han att någon hällt bensin utanför entrén till hans kiosk.

På torsdagen var det uthälld Absol som var kvar av spåren efter misstänkt pyromandåd. Räddningstjänsten hade spolat rent utanför kiosken och delar av asfalten var täckt med absorberande medel.
- Räddningstjänsten har varit här och spolat rent och lagt ut Absol, berättat Juhlin.
- Det här känns väldigt obehagligt efter det som hänt uppe i Morgårdshammar, säger han.
Något försök att tända har inte spårats på platsen.
- Kanske någon blivit störd när de hållit på, spekulerar Juhlin.
Hur mycket bensin som spritts ut är osäkert. Händelsen är polisanmäld av räddningstjänsten. Någon gång under natten har bensin också spillts vid en bakdörr till brandstationen. Det sätts i samband med händelsen vid kiosken.
- Det är omöjligt att uppskatta hur mycket bensin som spillts utanför Hamnskiosken, säger räddningschef i beredskap Lars Boström. Området som vi spolat rent var stort. Det var nog 50 kvadratmeter.
Området spolades rent med vatten då det är lättflyktigt och det mesta försvinner av sig självt. En del oljerester fanns också på plats därför lades absorberande medel ut.
Räddningstjänsten polisanmälde det hela.
- Vi gjorde det för om någon senare grips så kan de höras om också detta.
Lars Boström menar att det här kan vara ett försök till slangning som gått på tok. Den bensin som finns hundra meter längre bort vid brandstation kan vara en plats där bensin tappats om, men detta är bara spekulationer i dagsläget.


CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se
Mer läsning

Annons