Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare av prestigefull EU-utmärkelse

/

Annons

Smedjebackens projekt EU-byar är bäst i kategorin kommunikation. Priset, och tillkommande ära, delades ut under en galaföreställning i Bryssel på onsdagskvällen under en galaafton. Mottagare är Smedjebackens kommun och Samarkand2015.

Kommunikationspriset tilldelades för arbetet att skapa “mötesplatser” och öka förståelsen på folklig nivå. Priset delades ut vid en gala ceremoni på EU,s regionkommittés huvudkontor i Bryssel.
Officiellt heter priset European Regional Champions Award och kategorin Communications Champion.

Samarkand2015

Så nu vet resten av Europa att Smedjebacken är ena riktiga rackare på att sköta kommunikationer.
Det är EU,s tidning The Parliament som delar ut priset och Regionkommitténs ledamöter utser vem som gjort sig förtjänt av titeln.
Projektet har sitt upphov i Samarkand2015 och det har drivits av Ann-Sofie Hedenström.
- Hon har gått fram som en bulldozer i Smedjebacken, men det vill hon inte säga själv, menar vd Ann-Katrin Sundelius. För det var inte så lätt att förankra projektet EU-byar i en bygd med brukstradtioner.
Idag kan Smedjebacken som kommun vara nöjd över bulldozern Hedenströms framfart.
Förutom Ann-Sofie Hedenström var kommunalrådet Leif Nilsson, fullmäktiges ordförande Bengt Norrlén och ordförande i barn- och utbildningsnämnden Håkan Svensson på plats på galakvällen i Bryssel.

“Osannolikt bra”

- Det här är nästan osannolik bra, säger Nilsson i Bryssel dagen efter utdelningen. Först är eleverna i Smedjebacken bäst i landet. Sedan vår äldreomsorg och nu detta. Det kan inte bli så mycket bättre.
- Vi är smickrade, säger han och man kan nästan höra hans breda leende från Europas “huvudstad”.
CHRISTER NYMAN

Mer läsning

Annons