Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fick äntligen lyse i ladan - Ellevio ändrade sig

Tidigt i våras var Ellevio och plockade ner luftledninagrna vid Inga Larssons hus i Dala-Järna. Samtidigt klipptes hennes ledning till ladan och den skulle hon få koppla in själv.
Men för en vecka sedan kom det plötsligt en montör som fixade det hela, så nu har hon lyse i ladan.

Annons

Det var i samband med att Ellevio byggde om nätet i Uppsälje och Dala-Järna som luftledningarna plockades ner vid Inga Larssons hus. På en stolpe som skulle bort hade hon luftledningen från huset till ladan. Men den stolpen fick inte vara kvar, den skulle bort och därmed rök Inga Larssons ledning till ladan.

På plats enades dock parterna om att en ny kabel skulle grävas ner från huset till ladan. Men inkopplingen fick Inga ordna själv. Ledningarna i hennes lada ansågs vara i så dåligt skick att det inte skulle funka.

Där stod Inga Larsson med en kabel som inte var inkopplad. Hon kontaktade lite olika installatörer och det stod snabbt klart att detta skulle bli dyrt för henne.

– Jag har bara min pension och den räcker inte långt, konstaterar Inga Larsson.

Men för drygt en vecka sedan fick hon ett telefonsamtal från Infratek, som är underleverantör till Ellevio och då frågade en montör om hon var hemma, för han tänkte komma dit och koppla in lyset i ladan.

– Jag blev riktigt glatt överraskad och såg självklart till att vara hemma, berättar Inga Larsson.

Montören gjorde bedömning att de installationer som fanns i ladan skulle funka ytterligare några år och han kopllade in kablarna till ladan och inne i bostaden.

– Han fick gräva en bit, så det tog någon timme innan det var klart, berättar Inga Larsson.

Men någon förklaring till det ändrade ställningstagandet har hon inte fått. Enligt Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio har det förts en diskussion i företaget om detta, efter att det uppmärksammades.

– För oss är det viktigt att ha nöjda kunder och detta fall bedömde vi det som en väldigt liten insats för att få ett problem ur världen, så vi beslutade att fixa detta åt vår kund, säger Jonatan Björck.

Han betonar dock att det normala är att kunderna själva fixar och betalar det som sitter efter mätarskåpet.

– Ska det till andra lösningar, handlar det om att vi måste föra en diskussion vid varje enskit ärende, säger Jonatan Björck.

I våras var beskedet till Inga Larsson, ska du ha lyse i ladan får du fixa det själv. Men nu har Ellevio ändrat sig och kopplat in elen.

Efter nästan 100 år med lyse i ladan släcktes det i våras. Men nu har Inga Larsson åter ljus.

Ellevio bestämde sig för att ändra beslutet om elen till Inga Larssons lada, efter att saken blivit uppmärksammad.

Mer läsning