Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varslet har dragits tillbaka

Annons

Jobben är säkrade på Idre Fjäll. Varslet dras tillbaka.
- Det är klackarna i taket här nu, säger en glad Hans Kristiansson, Hotell- och restaurangfacket.

Det var i början av februari som varslet kom - som en chock efter många trygga år. Nio tillsvidareanställda personer på driftenheten riskerade att sparkas.

Arbetsbrist

Orsaken var arbetsbrist till följd av att inga liftar ska byggas i sommar, men nu har man hittat andra arbetsuppgifter. De får arbeta med underhåll och service av stugorna från april till november.
- Det finns jobb, med lite utbildning för vissa personer. Förhoppningsvis är det några som drar en lättnadens suck, framför allt jag. Det känns jättebra, säger Hans Kristiansson.

”Känns bra”

Han tycker att dialogen med ledningen har varit bra.
- Vi lyckades få företaget att titta över varslet än en gång och utfallet har, som vi i fackklubben ser det, blivit väldigt lyckligt.
Även Idre Fjälls vd Joacim Johansson är nöjd med samförståndslösningen.
- Det känns jättebra. Det ses bara som en styrka att vi kan behålla personal, och arbetsrotation är inte till någon nackdel utan stärker företaget. Jag tror att många tycker att det är roligt med nya arbetsuppgifter, säger han.
Ändringen av arbetsuppgifter kan innebära att de berörda får flytta sina sommarsemestrar. Men de får alltså behålla sina jobb.

JENNIE-LIE KJÖRNSBERG
0250-59 43 42
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se

Annons