Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalasegrar i Fjällmaraton-premiär

Dimma och regnstänk hindrade inte drygt 300 löpare från att genomföra premiärupplagan av Fjällmaraton Sälen på lördagen.

I de långa klasserna över 42 kilometer segrade Erik Anfält, Örebro, och Sofie Johansson från norska Namdal.

Erik Anfält var enda löpare i långa klassen som klarade sig under tre timmar när han sprang in på 2.54,27. Bästa dalalöpare blev Tomas Viker, Kåre, på tredje plats, slagen med 16,14 minuter. Sofie Johanssons vinnartid skrevs till 3.32,37.

I de kortare klasserna över 21 kilometer gick segrarna till Johan Samuelsson, Falun, och Vansbro-bördiga skidskytten Anna-Karin Strömstedt, i löparkläder tävlandes för Göteborgs Skidklubb.

Johan Samuelsson klockades för 1.23,29 och var 4,31 minuter före fransmannen Nicolas Remires och 6,08 före trean Hendrik Sjölund, Falun. Anna-Karin sprang i mål på 1.39,06 och var 40 sekunder före tvåan Martina Karlsson, Stora Tuna, och 3,55 före trean Maria Bergkvist, Mora.

Banan gick från Lindvallen över Högfjället, Hemfjället och Sälfjället och bjöd på flera väldigt varierande underlag, allt från asfaltsväg till steniga småstigar på fjället och träspångar över vidsträckta myrar.