Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalasimmare klara för riksfinal

Fem dalaungdomar och ett lagkappslag från länet är klart för riksfinalen i Sum-Sim (ungdoms-SM) den 6-8 december i Eriksdalsbadet i Stockholm.

Den gångna helgen avgjordes regiontävlingarna i Sum-Sim. Från Dalarna deltog klubbarna i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Leksand och Mora i Västerås.

Totalt hölls sex regionstävlingar runt om i landet och 16 simmare i varje gren gick vidare till finalen.

Från Ludvika SS gick Anna Miram i F14-klassen vidare på 200 meter rygg och 800 meter fritt. I F13 gick Frida Lannhard vidare på 200 meter medley och 400 meter fritt och Maja Jansson på 100 meter bröst.

Från Falu SS tog sig Elin Svärd, i klassen F15-16, vidare på 200 meter fjäril, 200 meter medley, 100 meter fjäril och 400 meter medley.

Allra bästa resultat svarade Sara Junevik, Leksands SS, för i F13, som gick vidare på 100 meter fritt och 100 meter fjäril.

– Sara är verkligen en jättetalang som ligger i topp i regionen, men även hör till de tio bästa i Sverige, säger hennes tränare Hillevi Skoglund.

Till riksfinalen tog sig även Falu SS F16-lag på 4x100 meter medley, där Julia Nordlund, Hanna Tinnerholm, Elin Svärd och Sandra Lundqvist simmade.

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se