Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalasimmare klara för riksfinal

Annons

Fem dalaungdomar och ett lagkappslag från länet är klart för riksfinalen i Sum-Sim (ungdoms-SM) den 6-8 december i Eriksdalsbadet i Stockholm.

Den gångna helgen avgjordes regiontävlingarna i Sum-Sim. Från Dalarna deltog klubbarna i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Leksand och Mora i Västerås.

Totalt hölls sex regionstävlingar runt om i landet och 16 simmare i varje gren gick vidare till finalen.

Från Ludvika SS gick Anna Miram i F14-klassen vidare på 200 meter rygg och 800 meter fritt. I F13 gick Frida Lannhard vidare på 200 meter medley och 400 meter fritt och Maja Jansson på 100 meter bröst.

Från Falu SS tog sig Elin Svärd, i klassen F15-16, vidare på 200 meter fjäril, 200 meter medley, 100 meter fjäril och 400 meter medley.

Allra bästa resultat svarade Sara Junevik, Leksands SS, för i F13, som gick vidare på 100 meter fritt och 100 meter fjäril.

– Sara är verkligen en jättetalang som ligger i topp i regionen, men även hör till de tio bästa i Sverige, säger hennes tränare Hillevi Skoglund.

Till riksfinalen tog sig även Falu SS F16-lag på 4x100 meter medley, där Julia Nordlund, Hanna Tinnerholm, Elin Svärd och Sandra Lundqvist simmade.

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se