Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalasuccé i historiska klassen

värmland/dalarna
Erik ”Eken” Johansson tvåa och Mats Myrsell trea.
Dalagubbarna visade fin form i den historiska klassen i Rally Sweden. Petter Solberg vann.

Annons


Det såg länge ut som Johansson skulle ta hem segern. Men på sista riktiga sträckan, Rämmen, var oturen framme.
– Vi slog i ett broräcke och det blev punktering direkt. Vi åkte 17,5 kilometer med punka, sade Johansson som bara kunde konstatera att Solberg tog in hela försprånget och mer därtill.
– Utan punkteringen hade vi slagit Petter med 25 sekunder, sade Johansson som ändå var rätt nöjd med rallyt.
– Bilen gick bra och det var jättefina vägar och mycket folk ute i skogen.
Belåten var också Mats Myrsell som blev trea i sin Porsche och han vann dessutom sin klass.
– Kanonbra. Svenska rallyt kan inte bli bättre än så här. Vi har en fyrhjulsdriven bil och en världsmästare framför oss. Det får vi vara nöjda med, sade han och han trodde på ett uppsving för gammel-bilarna kommande år.
– Det allra bästa är att Petter Solberg har satt det historiska svenska rallyt på kartan, nästa år tror jag att det historiska blir lika stort som WRC.
Petter Solberg, den populära norrmannen som vann VM 2003 och dessutom vann svenska rallyt 2005, körde den historiska klassen med hustrun Pernilla Walfridsson i kartläsarstolen.
– Vi hade riktigt roligt, sade Solberg som under 2013 satsar på en karriär inom rallycross.


Lars Ingvar Eriksson

Rally Sweden Historic: 1) Petter Solberg, Norge, Ford, 2) Erik Johansson, SMK Hedemora, Audi, +1.56,8, 3) Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche, +2.51,5.