Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalatrafik inför ny mobilbiljett

Från 1 februari kan de som laddar ner Dalatrafiks mobilapplikation Mobitime för I-phone och Android köpa mobilbiljett för tätortszonerna: Borlänge, Falun, Ludvika och Mora/Orsa.

– Äntligen kan vi erbjuda det här alternativet, säger Annika Gustafsson försäljningsansvarig på Dalatrafik. Vi har velat införa detta ett längre tag men har avvaktat den nya Betaltjänstlagen som börjar gälla den 1 februari. Lagen kräver ökad säkerhet och registrering för att handla med mobilen. Vid första biljettköp måste kunden därför registrera betalsätt. Betalkort eller fakturaköp.

Efter första registrering sker sedan biljettköp med en enkel kod alternativt knapptryckning. Betalare och mobilägare behöver inte vara samma person. Barnens mobila biljetter kan t ex betalas av föräldrarna, antingen med faktura eller bankkort. Det går även att köpa privata biljetter med t ex en företagsmobil eftersom man kan betala med sitt eget bankkort.

Under våren kommer Dalatrafik att införa fler alternativ för att minimera kontanthanteringen ombord på bussarna som betalkortsterminaler, förbättrad e-handel med mera.

– Men vi vill även utveckla våra mobiltjänster succesivt, säger Annika Gustafsson. Senare i år kommer våra kunder att kunna köpa mobilbiljetter för alla resor inom Dalarna och troligen blir det framöver möjligt att ha flera resor eller resperioder lagrade i sin mobil.