Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalatrafik och kommunen söker en bättre lösning

Hållplatsen på Malmgatan i Smedjebackens centrum är inte bra. Gatan är trång och inte avsedd för genomfartstrafik. Korsningarna besvärar. Hållplatsen är ett provisorium som hållplats i avvaktan av ombyggnaden av torget, men det betyder inte att det nya torget ger lösningen för bussarna.

Den här veckan ska kommunen och Dalatrafik gemensamt försöka hitta ett bättre alternativ.
Det är speciellt besvärligt i och med att bussar ofta möts på gatstumpen bakom Coop-butiken. Det är också här som trafikanterna tvingas vänta in bussarna.
- Det blir mycket trångt när man möter andra bussar, säger Namir Salah som kör för Dalatrafik.
Till detta ska läggas att också en del annan trafik styrs över Malmgatan sedan Vasagatan stängts för genomfartstrafik.
- Det var aldrig tänkt som något annat än ett provisorium, säger gatuchef Leif Lindberg om hållplatsen.
Han erkänner dock att det inte finns någon självklar lösning att hitta på annan plats. När torget ritades om så hade man inte heller några tankar på hur på- och avstigandet för kollektivtrafiken i centrum skulle lösas.
- När torget ritades om var ju den första idén att ha helt bilfritt, säger Lindberg.
Torget ska göras klart så snart tjälen släpper sitt grepp, men lösning för bussresenärerna är inte löst. För att hitta bästa lösningen ska Dalatrafik och kommunen träffas den här veckan. Det skulle ha varit ett sammanträde redan för tre veckor sedan men det blev inställt.
- Det finns ingen enkel lösning, säger Leif Lindberg. Vi ska höra med Dalatrafik vad de har för önskemål. Innan vill jag inte spekulera i en lösning.

CHRISTER NYMAN
023 476 36