Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalhalla lockade fler besökare i år

Summering Dalhalla har haft en bra säsong. Antalet besökare har ökat med 13 procent jämfört med i fjol.
Nu satsar de på fler akter nästa år.

I helgen skjuts säsongen ut i Dalhalla med den avslutande, traditionella Fyrverkerikonserten. Och de har anledning att fira.

– Vi har haft en bra säsong, en kort och intensiv som började den 2 juli och avslutas nu i helgen. Vi har bara haft 14 arrangemang i sommar i jämförelse med förra årets 17, men vi har haft en procentuell ökning med 13 procent på besökarantalet, säger Jill Sand på Dalhalla.

Framför allt är Jill nöjd med premiärveckan, då både Sting, Toto och Ulf Lundell besökte kalkbrotten under en och samma vecka.

– På Sting var det ju knökfullt, och även Toto och Lundell var bra. Men det mest intressanta är att det var så många som valde att gå på alla konserter, eller åtminstone två av dem, under den veckan.

Nu siktar Dalhalla på ett välfyllt program till 2014, då arenan firar 20-årsjubileum.

– Vi vill kunna presentera 20 arrangemang till nästa år. Vi förhandlar just nu med mycket stora internationella artister. Förhoppningsvis kan vi släppa några namn i oktober/november.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se