Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig information när lekplatser försvann

Samrådstiden för lekplatserna i Säters kommun skjuts upp. Samhällsbyggnadsnämnden ber även om ursäkt för bristande information när utrustning från lekplatser plockades bort.

I våras färdigställdes lekplatsplanen som gatukontoret hade jobbat med sedan 2012.
Då beslutade samhällsbyggnadsnämnden att genomföra samråd, genom att ställa ut planen men även genom samrådsmöten med allmänheten.
I beslutet stod det att samrådsmötena skulle ske före sommaren.

Detta skedde dock inte, på grund av hög arbetsbelastning och sjukfrånvaro. Nu har samhällsbyggnadsnämnden beslutat om att förlänga samrådstiden till den 31 mars 2014.
– Vi har tittat på ansvars­frågan för lekplatserna. Den var viktig att belysa och vi gjorde snabba åtgärder för att förhindra att något barn skulle komma till skada på någon lekplats. Nu vill vi kunna ha en dialog i lugn och ro med kommuninvånarna om detta. Vi vill även be om ursäkt för att vi inte kom ut på de utlovade samrådsmötena. Vi kommer att komma ut under våren i stället, säger Lotta Berg­strand (FP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Flera kommuninvånare har reagerat på brist på information kring varför utrustning från några lek­platser plockades bort.
– Vi skulle ha förklarat bättre varför vi plockade bort viss utrustning. Vi tar med oss kritiken som vi har fått, säger Lotta Bergstrand.
– Vi behöver göra anhalt i processen så att vi hinner med att hålla samråd med de som är berörda. Det är olyckligt när lekutrustning plockas bort utan information till föräldrarna i området. Vi vill lyfta fram och höja standarden på de mest använda lekplatserna, säger Marit Ragnarsson (C), nämndens 2:a vice ordförande.

Pär Sönnert/DT