Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig powerplay sänkte Hedemora

Hedemora lyckades inte följa upp den fina insatsen i Enköping i fredags när de på söndagen mötte Surahammar i Surahallen.

Hemmalaget vann med 3–2, där segermålet spelades in fem minuter in på tredje perioden.

– I dag var det totalkaos och vi fick inte in pucken, säger HSK-tränaren Alf Spolander.

– Hade vi bara kommit upp i 60 procent av det vi visade i Enköping hade vi vunnit den här matchen också. Vi hade tio numerära överlägen och då ska man göra mer än ett mål, men antingen var det något ben i vägen eller så tog målvakten skottet. Visst, han var bra, men något mer mål borde vi gjort på alla chanser.

– Jag säger inget om vi förlorar mot ett bättre lag, men Sura är inget bättre lag än oss. Så den här matchen skulle vi ha vunnit klart med tanke på alla lägen, säger Spolander.

Hedemora fick dock en bra start på matchen och gjorde 0–1 redan efter 3,16 i matchens första powerplay. Men sedan var det som förgjort i pp-spelet resten av matchen och det gick till slut troll i den spelvarianten för HSK.

– Totalt hade vi cirka fem minuters spel i fem mot tre och ändå lyckades vi inte få dit pucken. Och det spelade ingen roll vilket folk vi hade på banan, så var det i alla fall lika svårt att ta vara på målchanserna och vi körde fast överallt.

– Totalt sett var det ingen bra match över huvud taget, mycket hugg och slag och mängder av felpass. Men Sura krigade och rensade bra, vilket vi inte gjorde, så dom ska väl ha heder av sin insats. Men vi kan betydligt bättre än så här och det blir väl en ny dag i morgon också och vi får ta nya tag, säger Alf Spolander.

Målen: 0–1 Sebastian Varjomaa (pp), 1–1 Niklas Blom, 1–2 Henrik Lantz, 2–2 Patric Ålebo (pp), 3–2 Petter Mattsson.

Skott: 34–34 (17–7, 10–14, 7–13).

Domare: Ludwig Pettersson, Gävle.

Publik: 228.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se