Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd fick en värdefull seger

Med ett tidigt mål och ett i slutminuterna såg Dalkurd till att man har större möjlighet att lyckas i jakten på en kvalplats till Superettan.

Umeå, som före matchen på Domnarvsvallen hade spelat sex matcher i rad utan förlust störde länge, men till slut vann Dalkurd med 2–0 (1–0).

Dalkurd fick ställa upp utan tre av förra omgångens startspelare. Njogu Demba Nyrén, som blev utvisad mot Frej och var avstängd mot Nyköping fick på fredagen beskedet att han bestraffades med ytterligare två matcher. Han missar alltså även matchen mot Athletic på söndag. Marwan Gargouri var också avstängd och Alexander Ekblad skadad.
Frånvaron av den trion märktes inte i början av matchen. Michael Omoh gjorde 1–0 efter sex minuter efter en perfekt passning från Jesper Medén. Ytterligare två gånger var det nära mål, men sedan tog Umeå över initiativet.
– Vi hade problem i slutet av halvleken så paussignalen kom lägligt för oss, säger Umut Koc, Dalkurds assisterande tränare.
De problem Dalkurd hade i slutet av första halvlek hade man tydligen fått lösningar till under halvtidsvilan.

Det skapades inte så mycket framåt, men Dalkurds mittfältare såg till att motståndarna mest fick jaga bollen. Det spelet verkade trötta ut Umeås spelare.
– De verkade vara tröttare än vad vi var under slutet av matchen, säger Umut Koc.
Till slut kunde Dalkurd också öka till 2–0. Chidi Omeje och Omar Jagne sågade sig effektiv förbi Umeås försvarslinje och Omeje kunde fastställa slutresultatet. Därmed tog Dalkurd sig förbi Nyköping i tabellen, men då hade inte sörmlänningarna spelat sin match mot Sirius.
– Vi tittar inte på hur de andra matcherna slutar. Det är våra egna matcher som vi lägger all kraft på, säger Umut Koc.
Det klarade laget av bra mot Umeå.
– Jag är stolt över alla spelare och det gäller under hela serien.
En spelare som växt är Jesper Medén, som i första halvlek var Dalkurds offensivt bäste spelare. I två matcher i rad har han ordnat målgivande passningar tack vare sin snabbhet.

Sven-Erik Karlsson