Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd hade lekstuga i cupen

Dalkurd passade på att slå klubbrekord när de vann med hela 16–0 över Östansbo i Dalarnas kvartsfinal av Svenska Cupen

Nykomlingen i dalafyran Östansbo låg under med 0–3 redan efter elva minuters spel och sedan trillade målen in med jämna mellanrum.
– Det blev inte mycket till match, konstaterar Dalkurds assisterande tränare Umut Koc.
– Men jag är imponerad av killarna att de hela tiden respekterade motståndet och trummar på och inte slår av på takten. Sedan ska Östansbo ha all heder av att de försökte spela fotboll och inte blev ojusta, det är lätt gjort att bli frustrerad när man kommer i stort underläge.

Dalkurd kunde ha gjort 20 mål också på alla chanser som skapades, men ibland blev det en passning för mycket i stället för att gå på avslut.
Det närmaste Östansbo kom ett tröstmål var Erik Stenströms friläge i 77:e minuten, men Dalkurds målvakt Mathias Ahlnander parerade snyggt och fick hålla nollan.
Dalkurds startelva saknade några ordinarie spelare och några spelade på lite ovana positioner, bland annat mittbacken Alexander Ekblad som började som vänsterbreddare och det hade han definitivt talang för.
Dalkurd har angenäma problem när en startelva ska tas ut till seriepremiären, som exempelvis vem som ska komplettera Chidi Omeje i anfallet, Omar Jagne eller Jesper Medén. Svaret kanske man inte fick den här gången för båda gjorde fem mål och var riktigt duktiga.
– Vi får se när det blir så dags, det är hård konkurrens om alla platser. Men när det gäller cupen så satsar vi absolut på den, säger Umut Koc.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se