Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd kan mista föreningsbidrag

Fotbollsklubben Dalkurd får ett årligt kommunalt föreningsstöd på drygt 40 000 kronor.

Ett bidrag som kan omprövas om Dalkurd har kopplingar till brottslig verksamhet.

– Döms klubbens huvudsponsor för grovt skattebrott är det tveksamt om kommunen kan ge föreningsbidrag, säger Ola Brossberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ledande personer i grossistföretaget Medabfood AB i Romme med nära kopplingar till Dalkurd åtalas i Falu tingsrätt misstänkta för grovt bokföringsbrott och utfärdande av falska fakturor.
– Kommunen har en värdegrund för att bevilja föreningsbidrag, säger Ola Brossberg. I den ingår att föreningen inte ska syssla med skumrask. Föreningsbidragen är ju skattepengar från boende här.
– Jag uttalar mig generellt. Blir det fällande dom kan jag tänka mig att föreningsbidraget ifrågasätts i fritidsnämnden.
En som åtalas i härvan är Dalkurds förre tränare Elvan Cicen. Han förnekar brott.
– Anklagelserna riktas mot mej bara för att jag är anställd i Medabfood, säger han. Det är ett krångligt system med fakturahanteringen men inga fel har gjorts.

Hans Dahlqvist