Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd nära tre poäng mot Sirius.

Sist Dalkurd mötte Sirius fick de rejält på tafsen.

Lördagens ”chans på revansch” tog de där-emot vara på med råge, och skickade hem Sirius med sin tredje enpoängare.

Nyckeln? Disciplin och koncentration.

– Vi höll oss till vår taktik, säger tränare Mambo Mumba.

IK Sirius har hittills tagit poäng i alla sina matcher i årets upplaga av Norrettan. Sist Dalkurd mötte dem, borta på Studenternas IP den 30 juni, blev det ett bedrövande slutresultat för Dalalaget; 4–1 efter flera försvarsmissar.

Lördagens match blev där­emot en helt annan femma.

Uppsalalaget inledde utan tvekan starkast och tryckte bak Dalkurd medan hemmalaget å sin sida hade ytterst få offensiva tilltag.

Men en möjlighet är allt som behövs för att man ska göra skillnad, och i ett av sina allra första lägen gjorde Dalkurd 1–0.

Det var nyförvärvet Marwan Gargouri som lyckats sno åt sig bollen i Sirius straffområde. Eftersom Jesper Medén stod offside kunde Gargouri inte passa, utan försökte själv ta sig förbi Sirius försvarare, som kom åt bollen och råkade styra den till Medén. Denne sköt då blixtsnabbt in ett mål som skulle hålla Dalkurd i ledning i över 80 minuter.

– Det var ett trixigt mål, vi hade lite flyt och man kan inte säga så mycket mer om det, kommenterade tränare Robert Mambo Mumba.

I andra halvlek var Dalkurd och Sirius något mer jämna. Även om Sirius alltjämt visade varför de ligger högst upp i tabellen, så gavs de inte samma möjlighet att peppra på med anfall efter anfall som de hade gjort i första.

Att Dalkurd kunde hålla Sirius stången så länge var mycket tack vare försvaret, som jobbade hårt och med ett imponerande samspel. Redan från start hade Peshraw Azizi räddat flera farliga situationer för Dalkurd – bland annat genom att nicka undan ett skott framför mål – och trenden höll i sig.

Det såg länge ut som om Dalkurd skulle klara att behålla sin ledning, och ge Sirius en första smak av förlust.

Men med endast nio minuter kvar av ordinarie tid fick Sirius in 1–1, och man får ändå säga att det var ett rättvist slutresultat.

Robert Mambo Mumba är nöjd med lagets prestation, och framhåller den starka disciplinen på plan:

– Jämfört med förra matchen mot Sirius var det stor skillnad på vår taktik. I dag spelade vi disciplinerat och kompakt, och gav dem inte så många chanser. Vi var mer koncentrerade än vi var då.

Mambo Mumba poängterar att Sirius är ett lag i vinnande form med stark mentalitet. De har också fler kvalitetsspelare att välja bland än vad Dalkurd har.

– De tryckte bak oss, men jag tycker att vi spelade väldigt bra i första. Vi höll oss till vår taktik, och jag hade en känsla av att vi skulle klara matchen. Men så blev vi för trötta för att hålla fattningen i slutminuterna, säger han om kvitteringen.

Nu väntar ett uppehåll, och nästa match för Dalkurd blir inte förrän den 18 augusti, borta mot Vasalunds IF.

Revanschlystna. Om Sirius hade väntat sig en repris av 4–1-matchen sist, misstog de sig gravt. Dalkurd var endast nio minuter från seger.

Mål: 1–0 (37) Jesper Medén, 1–1 (81) Moses Ogbu

Utvisningar: –

Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp

Publik: 442

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se