Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd tog inte chansen och stördes av utvisning

Dalkurd hade ett jätteläge att säkra en kvalplats till Superettan när Sandvikens IF, som troligen åker ur serien, gästade Domnarvsvallen.
Den chansen missades. Ett till synes mera taggat Sandviken vann med 4–2 (1–0) i en match där Dalkurd också stördes av att Demba Nyrén blev utvisad fem minuter före paus.

På söndagen höll spelare och ledare i Dalkurd tummarna för att IFK Luleå skulle ta poäng av Nyköping. Så blev det nu inte, Nyköping vann med 1–0 och är därmed bara en poäng efter inför sista omgången. Där möter för övrigt Dalkurd just IFK Luleå på bortaplan.

Både Dalkurd och Sandviken var i stort behov av en seger. Sandviken var piskat att vinna för att ha en liten chans att rädda division 1-spel även nästa säsong. För Dalkurd gällde det att vinna för att säkra en kvalplats till Superettan redan på lördagen.
Sandviken verkade minst taget av stundens allvar och dominerade under första halvan av första halvlek.
– Jag vet inte vad det kan bero på att vi började så svagt. Kanske var killarna tagna av stundens allvar, säger Umut Koc, Dalkurds assisterande tränare.

Efter 25 minuter började det hända en del. Michael Omoh fick det första heta läget, men sköt över.
Några minuter senare blev Brwa Nouri fälld inne i straffområdet, men domaren Andreas Svahn friade.
Sedan kom några minuter som indirekt blev matchavgörande. Först tog Sandviken ledningen.
– Ändå hade vi fått bättre press på dem, men så kom utvisningen, säger Umut Koc.

Tre minuter efter Sandvikens ledningsmål snackade Njogu Demba Nyrén till sig en utvisning.
Med tio man gick Dalkurd ned på en 3-backslinje i andra halvlek och då hände det märkliga att ett decimerat Dalkurd helt plötsligt fick igång spelet.
Med rena drömmålet, ett jätteskott i krysset, kvitterade Brwa Nouri till 1–1. Det skulle komma fler hemmachanser. Inhopparen Omar Jagne var nära ett par gånger, liksom Michael Omoh.
– Hade vi utnyttjat någon av de chanserna skulle nog fortsättningen blivit en annan, tror Umut Koc.

Sandviken var som nämnts piskat att vinna och för dem (läs Björn Berglund) blev det utdelning på målchanserna. Det fanns gott om ytor när Dalkurd gått ned till en 3-backslinje. Helt omarkerade spelare kunde göra både 1–2 och 1–3 och när lagets bäste spelare, Seth Rudolph blev fälld, kom 1–4 på en straffspark.
– Därmed var det kört för oss, säger Umut Koc.

Ingen lyckad match för Dalkurd, som även hade svårt när man vann med 1–0 i Sandviken.
Dalkurd fick ställa upp utan sin bäste försvarare Peshraw Azizi, en pådrivare som verkligen hade behövts.
Dessutom gick domsluten emot Dalkurd. Demba Nyréns utvisning och straffen som gav Sandviken 1–4 är inget att säga emot. Däremot hade domaren svårt att ge Dalkurd frisparkar eller straffar.
– Jag vill inte skylla förlusten på domaren. Det var helt vårt eget fel att det gick så här. Mambo och jag tar på oss förlusten, säger Umut Koc.

Demba Nyrén borde också göra det. Att han nu inte får spela mot Luleå gör inget. Ett så odisciplinerat uppträdande är en säkerhetsrisk för laget. Han har tillhört Dalkurd i bara tre månader, men hunnit med två utvisningar.
Brwa Nouri drar på för fullt och det blir ett drömmål som gav Dalkurd 1–1. Sedan var det slut med hemmajublet.
Stort Dalkurd-jubel när Brwa Nouri rusar fram mot lagets supporters. De trodde att det var början till något som skulle säkra en kvalplats för Dalkurd.

Sven-Erik Karlsson


Matchfakta


Dalkurd–Sandvikens IF 2–4 (0–1)
Målen: 0–1 Björn Berglund (37), 1–1 Brwa Nouri (47), 1–2 Björn Berglund (67), 1–3 Seth Rudolph (72), 1–4 Björn Berglund, straff (75), 2–4 Marwan Gargouri (90).
Utvisning: Njogu Demba Nyrén, Dalkurd (40).
Domare: Andreas Svahn, Karlskoga.
Dalkurd: Frank Pettersson – Micael Tuhkanen (45), Alexander Ekblad, Rebin Sulaka, Linus Bolin – Jesper Medén, Sulayman Jobarteh (62), Eyasu Alemayehu, Michael Omoh (71) – Brwa Nouri, Njogu Demba Nyrén (utvisad 40). Ersättare: Omar Jagne (46), Chidi Omeje (62), Marwan Gargouri (71), Smajl Suljevic, Mathias Ahlnander.