Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurds klassmål fällde Brage i derbyt

Dalkurd lyckades klämma dit ”storebror” Brage på Domnarvsvallen i säsongens första träningsmatch.Matchen slutade 3–2 till Dalkurd efter tre mycket snygga mål.– En bra start på tränarkarriären, säger Dalkurds nya tränare Robert Mambo Mumba.

– Även om matchen inte betydde så mycket så är det alltid roligt att vinna, speciellt mot Brage.
– Men det var ett bra tillfälle att få pröva lite nya spelare och jag tycker alla skötte sig och kämpade riktigt bra. Det var inte 100 procent i alla delar, men vi hade bra positioner matchen igenom och långa stunder såg det riktigt bra ut. I alla fall ett bra avstamp för den här säsongen, fortsätter Mambo Mumba.
Brage hade mest boll matchen igenom, men Dalkurd var hela tiden farligt i sina omställningar.
Bästa chansen i första halvlek hade Njogu Demba Nyrén med en dubbelchans i slutsekunderna. Men återbördade Frank Pettersson i Dalkurds mål gjorde en fantastisk räddning och första halvlek slutade mållös.

Andra halvlek blev desto roligare med hela fem mål och alla målen spelades in under en 20-minutersperiod i början av halvleken.
Redan efter sex minuter kom matchens riktiga klassmål. Ahmed Awad lade in en väl avvägd fri-spark som mittbacken Peshraw Azizi stötte in vid bortre stolpen.
– Ett sådant mål går det knappast att värja sig emot, det var ett riktigt snyggt mål, berömmer Brages tränare Conny Karlsson.
Men Brage replikerade snabbt till 1–1 genom Dragan Kapcevic, ett bra skott ur snäv vinkel.
Ahmed Awad fortsatte att leverera med ett skott i krysset till 2–1 över Brages nya målvakt Bryan Meredith.

Målet var snyggt, men Meredith stod nog för långt ut och blev överspelad, liksom på det tredje målet där Omar Jagne lobbade över Meredith.
– Jag har svårt att bedöma hur Merdith agerade i de två situationerna, jag vill nog titta på videon innan jag gör något uttalande, säger Karlsson.
Innan Dalkurds tredje mål fick Demba Nyrén fritt läge efter en retur och gjorde 2–2. Därmed fick han revansch för missen i första halvlek.
– Jag letar inte efter svar så här tidigt på säsongen, jag tittar mest på det vi tränat på under de här tre veckorna som jag varit i Borlänge. Men det är ju klart att man alltid vill vinna. Träningsmatcher är ändå för att hitta kemin i truppen och det är långt kvar till ett färdigt lag, säger Conny Karlsson.
– I dag var Dalkurd mycket giftigare, vi hade bra 15-minuter varvat med mindre bra 15 minuter. Det gick i vågor för vår del.

Håkan Eriksson

Brage–Dalkurd 2–3 (0–0)
Mål: 0–1 Peshraw Azizi (51), 1–1 Dragan Kapcevic (57), 1–2 Ahmed Awad (64), 2–2 Njogu Demba Nyrén (71), 2–3 Omar Jagne (72).
Domare: Patrik Larsson, Borlänge.
Publik: cirka 800.