Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurds urladdning ordnade kvalplatsen

Deppigt i pausen. Stort jubel när slutsignalen ljöd.
Det handlar om spelare, ledare och supporters i Dalkurd. Borlängelaget var i underläge med 1–2 mot IFK Luleå i pausen. Andra halvleken inleddes med en sällan skådad urladdning som ledde fram till seger med 5–2.

Annons

Dalkurd är därmed klart för kval till Superettan. Motståndare där blir det lag som slutar på 14:e plats i Superettan. För tillfället är det Varberg, men det kan också bli Värnamo, Landskrona eller Jönköping.
Vilket lag föredras? Det finns ju möjlighet att studera Varberg som möter Brage kommande helg.
– Vi fokuserar inte på någon motståndare utan inriktar oss på att spela vårt spel, svarar Umut Koc, andretränaren.

Dalkurd börjar i alla fall hemma den 6 november och med retur borta tre dagar senare. Dalkurd fick en drömstart på Skogsvallen när Chidi Omeje gav laget ledningen efter sju minuter. Samtidigt kom rapporten om att Västerås SK tagit ledningen mot Nyköping.
Men i slutet av halvleken ändrades allt, första halvlekens dominant Daniel Ahonen vände och gav Luleå ledningen efter två frisparkar. Inte nog med det, i Västerås vände Nyköping till en 2–1-ledning.
– Visst fick man några tankar på att det kunde gå snett, men dem slog vi ifrån oss. Vi tog inte upp något speciellt i pausen utan skulle fortsätta med vårt spel. Något magiskt var det inte som fick oss att vända matchen, säger Umut Koc.

Dalkurd var det bättre laget även i första halvlek, men skärpan saknades i avsluten. Det skulle bli annat efter paus. Under loppet av sju minuter vände Dalkurd till 4–2. 49) En frispark hamnade hos Michael Omoh som dundrade in 2–2. 51) Jesper Medén blev frispelad på en djupledsboll och prickade in 3–2 i öppet mål.
Chidi Omeje visade att skärpan finns kvar och gjorde sitt andra mål. Sedan gick luften ur hemmaspelarna och Dalkurd kunde nöja sig med att spela på resultatet.
– Vi förstärkte bara en del centralt när Smajl kom in i stället för Jesper Medén, påpekar Umut Koc.

Det lyckades så bra att Michael Omoh kunde fastställa slutresultatet med sitt andra mål. Andra halvleken var en av Dalkurds bästa för året. Spelarna visade moralisk styrka när man lyckades vända 1–2 till 5–2. Säsongen kunde ha tagit slut, men nu väntar i stället de två viktigaste matcherna i Dalkurds korta historia.

Sven-Erik Karlsson