Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damkronorna redo för fyrkamp

Fyra länder – fem dalkullor.
Truppen till 4-nationersturneringen i Finland är klar och i Damkronorna återfinns fem spelare från Dalarna, däribland Leksands lagkapten Sofia Engström:
– Vi kommer att kriga för varje match!

Den 29 till 31 augusti spelas ”4-nationersturneringen” i Finland, där hemmanationen samt Ryssland, Sverige och Tyskland deltar. Först ut att möta Damkronorna är tyskorna.

Från Leksands IF kommer försvararen och kaptenen Sofia Engström och anfallarna Cecilia Östberg och ­Lina Wester. Säterfostrade forwarden Klara Myrén från Gustafs, som numera spelar i USA, är också uttagen, liksom AIK:s Fanny Rask, som har Leksand som moderklubb.
Då truppen nyligen varit på landslagsläger kan vi vänta oss ett sammansvetsat gäng:

– När vi får umgås och vara tillsammans ”24-7” kommer vi närmre och blir tryggare med varandra. Det är viktigt, för man presterar inte på bästa sätt om man är osäker. I turneringen vet alla vad som komma skall och vi kommer att kriga för att vinna varje match, lovar Sofia Engström.
Om sina klubbkamrater har hon bara gott att säga:
– Cecilia Östberg är spelskicklig, bra på att hålla puck och med blick för spelet. Lina Wester är en duktig skridskoåkare som är bra på att leverera passningar.

Louise Sundström/DT