Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damkronorna redo för fyrkamp

Fyra länder – fem dalkullor.
Truppen till 4-nationersturneringen i Finland är klar och i Damkronorna återfinns fem spelare från Dalarna, däribland Leksands lagkapten Sofia Engström:
– Vi kommer att kriga för varje match!

Annons

Den 29 till 31 augusti spelas ”4-nationersturneringen” i Finland, där hemmanationen samt Ryssland, Sverige och Tyskland deltar. Först ut att möta Damkronorna är tyskorna.

Från Leksands IF kommer försvararen och kaptenen Sofia Engström och anfallarna Cecilia Östberg och ­Lina Wester. Säterfostrade forwarden Klara Myrén från Gustafs, som numera spelar i USA, är också uttagen, liksom AIK:s Fanny Rask, som har Leksand som moderklubb.
Då truppen nyligen varit på landslagsläger kan vi vänta oss ett sammansvetsat gäng:

– När vi får umgås och vara tillsammans ”24-7” kommer vi närmre och blir tryggare med varandra. Det är viktigt, för man presterar inte på bästa sätt om man är osäker. I turneringen vet alla vad som komma skall och vi kommer att kriga för att vinna varje match, lovar Sofia Engström.
Om sina klubbkamrater har hon bara gott att säga:
– Cecilia Östberg är spelskicklig, bra på att hålla puck och med blick för spelet. Lina Wester är en duktig skridskoåkare som är bra på att leverera passningar.

Louise Sundström/DT