Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dance Team avslutar tävlingssäsongen

På lördagen den 16 november begav sig ett glatt gäng tävlingsdansare upp till Sundsvall där årets sista Rising Star tävling gick av stapeln.

Dagen startade med tävlingar i Artistic Ballrom och i stilen Chacha Brons B klev Agnes högst upp på pallen hon knep också Bronset i stilen Jive Brons B.

Tävlandet fortsatte med Hiphop Duo och i klassen HH Duo Silver B4 kom Elin/Agnes på 2:a plats och klubbkompisarna Maja/Maria placerade sig tätt bakom på bronsplatsen.

I Hiphop solo fick dansarna med sig flera pallplatser och i guld B4 tog man första platsen genom Frans Bladfält och andra platsen dansades hem av Elin Lawner ifrån M&M. Maja Wallen kom 2:a i klassen Silver B4 och Ida Sköld fick bronset i Silver J1.

Dance Team avslutade tävlingssäsongen på en Masterstävling den 23 november i Katrineholm. På en Masterstävling i sporten dans tävlas det i de högsta klasserna Champion, Star, Superstar och i Battle.

Dansarna startade sin dag redan kl: 04,30 då bussen avgick ifrån dansskolan och väl framme vid Duveholmshallen började dagens tävling med Battle.

Dance Team som alltid presterar på högsta nivå kom även denna gång högt upp på pallen i alla stilar.

I Battlet tog man första platsen i Juniorklassen genom Saga och i vuxenklassen genom Johan . I barn battlet fick man brons genom Freya Elden.

I Hiphop Duo dansade Filip/Jennifer till sig 2:a platsen i Star J4 och Tyra tillsammans med Freya Persson B-F kom även dom 2:a i sin duo klass champion B.

Dagen fortsatte med Hiphop Solo och här dansade man precis som vanligt hem jätte fina placeringar.

Freya Elden kom 2:a i Champion B och Saga och Joel blev även dom 2:or i sina respektive soloklasser. På bronsplatsen fick vi se Klara Jons i klassen Champion V Fl och i V Po knep Johan mix också bronset.

Som segrare i klassen Champion J Po stod Nathanael Persson och i Champion V Fl vann dansaren Amanda Stööp.

Tävlingsdagen avslutas med Electric Boogie solo och Duo och här fick man med sig pallplaceringar i Duo champ B genom Tyra/ Freya som kom 2:a och tätt bakom kom Freya E / Agnes på 3:e plats. Johan Mix dansade till sig bronset i EB champ solo V och Tyra Rowa kom även hon 3:a men då i EB champ solo B.

Efter en lång tävlingsdag som slutade vid 21,30 klev nöjda men trötta dansare upp på bussen för att åka tillbaka hem till Mora.

Nu väntar ett långt tävlingsuppehåll men Dance Team:s dansare längtar redan nu efter nästa års tävlingar som börjar med en Masterstävling på hemmaplan den 1 februari 2020.